Dag 10

ECHT VOORJAAR HIER

Nog voor de wekker afloopt word ik wakker van het gekwetter van de vogels. Die verkeren in een opperbeste stemming zo te horen. Ik trek wat gemakkelijks aan en ga naar het buitenterras. Het is nog frisjes maar de zon schijnt al en binnen no time kan het vest uit. Het is echt een prima omgeving en overal zijn de bloemen en planten aan het ontluiken. Echt voorjaar hier.

 

 

SAME PROCEDURE AS EVERY YEAR

Ik zie dat ik me moet haasten voor het ontbijt en laat me door de kok, zoals iedere dag, verrassen en neem niets wat op de menukaart staat. Ik heb er nog geen enkele keer spijt van gehad. Hij begint al te lachen als hij naar mijn tafeltje komt lopen en vraagt dan grinnikend: “same procedure?” en ik antwoord dan : “same procedure as yesterday”. Hij loopt dan weg en doet of hij struikelt. Ach het zijn van die kleine dingen waar we lol over kunnen hebben. Vonden de wereldleiders dat ook maar dan zou er een hoop minder ellende zijn.

Dinner for one | same procedure as every year | Afbeelding © 9GAG.com

BOER SOEK’N VROU

De rest van de morgen verken ik het terrein een beetje en doe, ja wat doe ik eigenlijk? Nou gewoon niks. Als het lunchtijd is loop ik gelijk naar het buitenterras. Blijkt geen goed idee te zijn. Ze zijn daar opnamen aan het maken voor de Zuid-Afrikaanse versie van ‘Boer soek’n vrou’. Moet dus even een nieuw shot worden want ik liep dwars door de opnamen. Als ik even later aan de andere kant van het terras zit te genieten van de lunch komt de opnameleider naar me toe en vraagt of ik de foto’s, die ik net heb gemaakt, aub niet wil plaatsen. Deze opname is voor de uitzending van februari en als ze het stel zien dan weten ze gelijk wie de boer heeft gekozen. Ik beloof geen foto’s van het leuke stel te plaatsen.

Boer soek’n vrou opnames | Zónder de hoofdrolspelers!

WELLNESS BLISS

Maar dan komt het moment dat de masseuse me onderhanden gaat nemen. Voeten, handen, hoofd en body-massage. Van de week toen ik de afspraak maakte zei ze al dat ze zich zou concentreren om mijn nieren en urinewegen. Ik vraag haar waarom ze dat heeft gezegd. Volgens haar heeft ze dat aan mijn ogen gezien. Als ze mijn voeten behandelt als een soort voetzoolreflex massage – en op bepaalde punten drukt – moet ik op mijn knokkels bijten om het niet uit te schreeuwen van de pijn. Ja, en dat schijnen dan inderdaad de nieren te zijn. Ik pink een traantje weg zo zeer doet het maar later is het heerlijk als ze me de detoxmassage geeft. Ze benoemt tijdens het masseren ongeveer alle kwaaltjes die ik heb en geeft me de goede raad mee om af te vallen en als ik dat doe dat dan meer dan 50% van mijn klachten zal zijn verdwenen. Ik was al van plan om na mijn vakantie weer te gaan beginnen met een ander eetpatroon en ben nu nog meer gemotiveerd. Maar voorlopig ben ik nog even op vakantie. Kijk wel uit maar het is allemaal zo lekker…

ROMANTISCH BADDEREN

Na het overheerlijke afscheidsdiner, morgen trek ik weer verder, is er op mijn kamer nog een leuke verrassing. In de badkamer staan overal op de vloer theelichtjes te branden en het bad is gevuld met heerlijk ruikend badzout. Ik doe wat ze van me verwachten en glij het water in en geniet van deze ambiance.

Romantisch badderen

 

 

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

13 comments

  1. Oh wat een heerlijke dag weer en zo heerlijk afgesloten ook. Wel verrassend dat de masseuse precies de vinger op de zere plekken wist te leggen. Genieten nog maar en je weet tijdens de vakantie nooit denken aan sparen of lijnen 🤣👍

  2. Zit ik in een hele stille ruimte dit stukje te lezen en hoor ik ineens een raar geluid. En net iets verder naar beneden zie ik jouw video. Nee,de vogeltjes fluiten hier niet op de wc😂

  3. Wow, Wat een mooie en leuke belevenissen weer Elly. Wat fijn dat je zo geniet en dat je research naar het kopje thee ook zo leuk was.
    Mijn email adres neemt deze pagina niet goed over dus doe ik langs deze weg een poging. jabosma@live.nl dat is beter! ik probeer bij te blijven want vindt het veel te leuk, zit midden in het vermarkten van mijn laatste boek. Ik kijk uit naar je volgende blog. Groetjes en tot …collega schrijfster.

  4. Wat een heerlijkheden. Zou wat voor mij zijn, word ik misschien ook eens iets zwaarder.
    Rob heeft vorig jaar een volle neef via de mail leren kennen. Ook een van Emmerik, Paul. Hij woont in Johannesburg. Als je daar nog komt, geef ik je het adres. Je weet nooit…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *