Dag 16

MEE OP INSPECTIE

Al vroeg meldt Trienke dat ze vandaag een huis moet gaan inspecteren wat in haar verhuurpakket zit. Of ik mee wil en dan knopen we er gelijk een kleine drive aan vast. Daar hoef ik niet lang over na te denken. Ze noemde het een mini-drive dus verwacht ik wat kleine dieren, maar daar ga ik me in vergissen. Allereerst rijden we naar het te inspecteren huis in Big Five Hlabisa dat aan een meer ligt en waar je vanaf de veranda zo het water in kan duiken. Een ideale plek voor mensen die van eenzaamheid houden en vogels willen spotten. Onderweg zien we impala’s, reebokken en veel vogels en meer van dat soort dieren.

Goedemorgen!

FEVER TREE

Trienke wijst me op een schitterende boom. Het is de Fever tree en komt alleen in dit gebied voor en staat altijd in de buurt waar water is. De boom heeft deze naam te danken aan het feit dat al heel vroeg is ontdekt dat malaria, vooral in gebieden waar deze bomen staan, veel voorkomt. Gelukkig ben ik er voor ingeënt en bovendien is het dacht ik nu niet het seizoen ervoor. De stam is gelig en wordt gebruikt om koorts te bestrijden en bij ooginfecties. De wortels worden vermalen en gebruikt tegen malaria.

Fever Tree

GIRAFFES!

En toen zagen we ze ineens. Vier giraffes. De jongste lag lekker lui te wezen op de grond. Wat een mooie beesten zijn het toch. Ze trokken zich absoluut niets van ons aan. Blijft nog steeds het luipaard over dat ik nog niet heb gezien en ik ben bang dat ik hem ook niet ga zien.

RONDAVELS

Rond Hluhluwe zie je bij de huizen kleine rondavels staan. Die zijn vaak gebouwd van leem en bedekt met riet. Je ziet ook veel luxere. Ze kunnen gebruikt worden voor gasten of voor eigen gebruik als slaapkamer maar zijn toch meestal bedoeld om met de voorouders te praten. Er mogen geen uitsteeksel in de hut zijn zoals muren want dat wordt het contact met de geest verbroken.

Rondavel Huisje

BLOGGEN & ANANAS

De rest van de middag mijn blogs een beetje bijgewerkt op de veranda en toen het wat frisser werd een wandeling gemaakt. Zo kon ik mijn tent ook eens op afstand bewonderen.

Naast het terrein ligt een heel groot stuk waar ananassen worden verbouwd. Dat zijn hele kleintjes en erg zoet.

AMBIANCE …….. & GELUK OP BORDJES

In mijn hut genoten van de heerlijke lasagne die voor me was gemaakt en daarna ben ik voor het dessert naar Trienke en haar man Wim gegaan. Gesmuld van het kaasplateau en genoten van het open vuur. Wie in deze ambiance zich niet gelukkig voelt kan dat nergens worden.

 

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

4 comments

  1. wat een leuke blogs Elly! En wat die malaria betreft: op onze rondreis waren er Duitsers in de groep die geen malariapillen slikten, want hun dokter had gevraagd “hoe land blijf je in dat gebied” (ging om Krugerpark). Dat was maar twee dagen. Reactie “dan hoef je geen pillen te slikken”. Wij denken sindsdien dat die rotmuggen aan je neus kunnen zien hoe lang je blijft, jij ook?

    1. Haha. Ik ben bang van niet. Als er een medicijn is tegen iets dan neem ik het. Ik vertrouw op de wetenschap en het is niet voor niets ontwikkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *