Het schrijfproces deel 4. Self-publishing (deel 1 van 4)

In mijn vorige blog heb ik geschreven waar ik rekening mee moet houden als mijn boek door een uitgever wordt uitgegeven.
In dit blog wil ik het vooral hebben over wat er nog extra bij komt kijken als ik het in eigen beheer ga doen. Dat is best veel. Je mag wel zeggen heel veel.

De Voorkant.

Er zal een voorkant moeten komen. Aangezien ik daar uitgesproken ideeën over heb is dat niet zo moeilijk. Sterker nog: Quinta Severiens van Q Designs I Branding & Marketing Nerds heeft die al voor me ontworpen. Het is een bordeauxrode achtergrond met vaag de kaart van Zuid-Amerika. Tenslotte gaat het over mijn reis door die landen. Op de voorgrond het toetsenbord en het scherm van een PC. Op het scherm het silhouet van George, mijn scammer. Dat alles in het zwart. De tekst, zoals mijn naam, de titel van het boek en de subtitel: ‘Een op waarheid gebaseerde thriller over internetscam’, in het wit. Ik introduceer dus gelijk maar een nieuw genre: thriller over internetscam.

De achterkant.

Inmiddels heb ik geleerd dat vooral de achterflap van een boek heel belangrijk is. Je moet in het kort uitleggen waar het boek over gaat, de lezer nieuwsgierig maken en ook nog iets over jezelf vertellen. Daar heb ik kortgeleden bij Jolanda Pikkaart – Dé kleurrijke schrijfcoach een webinar over gevolgd en binnenkort heb ik een afspraak met haar voor een boekstrategiegesprek en aansluitend volg ik dan nog een cursus bij haar over boekpitchtraining.
Niet vergeten natuurlijk dat er ook nog één of twee recensies op moeten komen. Daar heb ik zo mijn ideeën over en dat komt wel goed.

De rugkant.

Dan moet ik vaststellen wat er op de rugkant moet komen te staan. Hoe breed die is, is helemaal afhankelijk van het aantal bladzijden maar ook van de dikte van de papiersoort. Dus die kan ik nu nog niet maken. Ik denk echter dat: Hello Honey, are you there en mijn naam wel voldoende is.

Omdat ik beslist ga proberen om het tot een succes te maken zal ik naast de twee eerdergenoemde mensen in mijn vorige blogs, Lindy Van Riel die als eerste mijn werk nakijkt en mijn begeleider Lex Jansen, ook nog meelezers en een redacteur moeten hebben. Er hebben zich gelukkig al een paar meelezers aangeboden die zowel op stijl, spelling en grammatica het manuscript zullen beoordelen. Welke redacteur het gaat worden ben ik nog niet helemaal uit.

Tot zover deel 1 van vier. Wordt dus vervolgd

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *