Zo op weg naar huis. Mijn stemming is wisselend. Aan de ene kant wil ik nu wel naar huis en aan de andere kant wil ik nog wel verder.

Maar goed om 10.30 vlieg ik van Cartagena naar Bogota. De laatste binnenlandse vlucht en zowel de piloten van Latam als van Avianca kunnen ontzettend goed landen. Petje af. Daarna in Bogota drie uur wachten en vervolgens met de KLM naar huis. Nog een tussenstop in Cartagena. Waarom het zo gaat heb ik eerder verteld. Wordt aan boord verwelkomt met een heerlijk glaasje champagne. Ze weten wat een mens toekomt. Zit op de eerste rij en aan het raam. Mij kan niets meer gebeuren. Ik heb in Bogota mijn koffer laten sealen nadat ik die eerst met sleutel en cijferslot had afgesloten. Daar kunnen ze dus niets meer instoppen.

Vlucht verliep uitstekend en het eten was ook meer dan goed. Aardige bemanning en mijn KLM huisjes weer met eentje aangevuld. Heb deze wel maar is altijd goed om te ruilen.

We zijn eerder geland dan volgens planning maar ja daar komt dan het taxiën nog bij. Op Schiphol afscheid genomen van de andere vakantiegangers en toen kwam mijn koffer……geen seal eromheen en zowel het cijferslot als de sloten die met een sleutel waren afgesloten waren open. Nergens aangekomen en direct naar de douane gegaan. Daar samen mijn koffer nagekeken maar er was niets ingestopt wel was het een zootje in mijn koffer en helaas hadden ze de vuile was niet voor me gewassen.

Ik was niet de enige want na mij kwamen er nog twee anderen met hetzelfde probleem. Er werd gevraagd of ik iets miste maar dat is volgens mij niet het geval. In ieder geval heb ik altijd mijn waardevolle spullen, zoals apparatuur, in mijn handbagage.

Ik had alle tijd want drie uur later had ik pas een aansluiting met mijn vlucht naar Montpellier waar mijn femme de ménage Arbia me op stond te wachten. De schat had alle luiken geopend zodat het spaarzame zonnetje naar binnen kon schijnen. En al boodschappen voor het weekend in huis gehaald. Een vrouw die meedenkt dus.

Gelijk mijn koffer maar uit gaan pakken en ja toen kon ik toch niet laten om ook maar gelijk de wasmachine aan het werk te zetten.

Voor ik naar bed ging hing het meeste al te drogen. Nu zoek ik nog een strijkster. Moet dat wel doen voor Arbia komt want die wilde de vuile was al mee naar huis nemen maar dat vond ik toch bij nader inzien wat TE. Als ze nu de strijk ziet liggen gaat die in haar auto en dat wil ik  niet. Was van plan om op tijd naar bed te gaan maar dat lukte weer niet. Ach wat maakt het ook uit ik kan morgen uitslapen en alle volgende dagen ook.

 

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *