Ontzettend slecht geslapen vannacht. Had het steen en steenkoud. Gisteren nat geregend en er is geen verwarming op de kamer. In de algemene ruimte was het zo nodig nog kouder dan op mijn kamer en internet viel iedere keer uit. Geen goede ingrediënten om een gezellige avond te hebben. Had vannacht van het andere bed ook nog het dekbed gepakt maar ik was koud tot op mijn botten en werd niet meer warm. Ook een warme douche vannacht hielp niet echt. Pas vandaag in de auto weer een beetje op temperatuur gekomen.
Gelukkig had ik kunnen regelen dat er een kruier was die mijn bagage naar de auto bracht. Ook nu regende het weer. Niet hard maar toch. Dus vertrokken we naar Dali.
Onderweg was een bezoek ingelast aan de Shizhongshan Grotten. Met een busje gingen we naar de top van de berg en daarna te voet een heel stuk dalen om uiteraard vervolgens weer te klimmen naar de 16 grotten. Er zijn tot nu toe ruim 100 beelden gevonden. Volgens studie heeft men wel 300 jaar hieraan gewerkt. Er zijn diverse invloeden uit andere landen merkbaar. Er staan boeddhistische figuren maar ook het politieke leven en de religieuze overtuigingen worden hier uitgebeeld. Ik mocht er niet fotograferen, heb wel stiekem een paar foto’s gemaakt maar daarom heb ik ook een paar plaatjes van internet geplukt. Ook de omgeving is daar schitterend en zeker bij mooi weer kun je daar echt genieten. Nu was het intussen gaan miezeren maar ook bewolkt. Alles bij elkaar heb ik er nog geen 50 mensen gezien. De meesten vinden de tocht er naartoe toch te heavy. Is ook heel zwaar. Daarna zijn we naar een heel klein dorpje gereden, hebben daar even rondgeneusd en toen een hapje gegeten. Vis en dan heel erg gekruid. Heerlijk. Omdat het best koud was stonden op verschillende plaatsen in het eettentje bakken met kooltjes op de grond dan kon je daar je handen warmen. Toen verder naar Dali. Intussen had het opgehouden met zachtjes regenen en kwam het met bakken uit de hemel. Toen we langs de rijstvelden reden waren de mensen gewoon aan het werk. Moet er echt niet aan denken. Met de laarzen in het water en dan de hele dag gebukt in de stromende regen. Geen lolletje. Aangekomen in het hotel en gelukkig brand hier wel de kachel. De eigenaar, Jim een Tibetaan, had voor zichtzelf en zijn hulpje hotpot gemaakt en ik mocht aanschuiven. Lekker maar heel pittig ! Na het eten vertelde ik hem dat ik het zo abnormaal koud heb. Nou daar wist hij wel wat op. Ik kreeg uit een groot soort heupfles iets in een kopje geschonken en daar moest ik een grote slok van nemen. Het brandde geweldig maar het voelde in ieder geval warm aan. Ik heb maar geen tweede genomen!

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *