Zaterdag 23 juli 2016.
YES !!! Samen met kleindochter Camemi Di Giorgi de Tafelberg in Kaapstad abgeseilt. SUPERGAAF ! Was ik het vorig jaar de oudste deelneemster bij het beklimmen van de Alpe d’Huez nu werd me verteld dat ik de oudste vrouw was die Tafelberg ging abseilen. Ging super en na aanvankelijk kleine stapjes te hebben genomen daarna als een prof met sprongetjes naar beneden. We hadden ’s morgens al een sms gekregen dat het misschien vanwege het slechte weer niet door zou gaan maar we hebben ons niet laten weerhouden om toch naar boven te gaan. Het weer was heel wisselvallig en het was maar 3 graden. We zijn dan ook de enige geweest die mochten abseilen daarna vond men de weersomstandigheden te slecht. Wij vonden dat heel vreemd maar bij het later naar boven klimmen hebben we begrepen waarom. We hebben alle weersomstandigheden gehad. Begonnen de klim met zon maar daarna harde wind, regen, hagel en sneeuw. Verkleumd kwamen we boven maar niemand kan ons deze unieke ervaring afpakken.
Nadat we in het restaurant een beetje waren bijgekomen van de kou zijn we vertrokken richting Simons Town om daar bij Boulders Beach naar de pinguïns te gaan kijken. Nou die waren er in overvloed en ze waren druk aan het broeden. Ook waren er al uitgekomen. Wat een gekrioel.
Daarna naar het hotel en even bijgekomen van de belevenissen en ons opgeknapt om bij Mama Africa te gaan eten.
Dat was niet weer alleen lekker typisch Afrikaans eten maar er was nu ook geweldige muziek en natuurlijk moest Camemi de show weer stelen en mocht ze samen met de twee zangeressen op de foto. Moe maar voldaan uiteindelijk naar huis. Bij het wegrijden raakte ik de spiegel van een geparkeerde auto. De chauffeur die in de auto zat vroeg of alles met ons goed was en kwam niet eens zijn auto uit. Ja hoor met ons alles goed. In ieder geval kon het niet aan de drank liggen want uren voor het voorval had ik zegge en schrijve één biertje gedronken. Toch de ruimte aan de linkerkant iets verkeerd ingeschat. Iets waar Camemi me regelmatig voor waarschuwt.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *