KOLOLO GAME RESERVE

Dag 2

Met zijn vijven vertrokken we richting Kololo Game Reserve bij de plaats Vaalwater in Limpopo.         Drie leden van de bemanning: Jur, Neeltje, Pien, en Léon en ik. Het was best een stukje rijden en na ongeveer vier uur kwamen we aan. We konden gelijk aanvallen voor de lunch en daar waren we ook wel aan toe. Toen eerst onze spullen op de kamers brengen en een beetje inrichten en daarna klaarmaken voor de tocht. Via de gate van de afscheiding, die rondom het ‘veilige’ gebied is aangebracht, bereikten we het natuurreservaat. Het hele gebied is 3000 ha groot en natuurlijk hebben we daar maar een heel klein gedeelte van gezien.

DE KONTJES VAN KOLOLO

We hadden ontzettend geluk want binnen 5 minuten zagen we al een olifant. Wat werden we verwend. Het ene beest na het andere en vele kuddes konden we van dichtbij bewonderen.        Vooral de zebra’s vonden het allemaal wel goed. Die richtten hun kop even op, keken ons aan en draaiden zich om en al grazend vervolgden ze hun weg. Er werden dan ook veel foto’s gemaakt van de achterkanten van de beesten. Neeltje gaat een collage maken onder de naam: de kontjes van Kololo.

FRISJES

Toen we om vier uur vertrokken was het heet maar dat veranderde in de loop van de toer en vier uur later bij terugkomst hadden we allemaal onze truien aan en maakten we gebruik van de plaids die in de safariauto lagen. De gastenverblijven liggen in een gebied waar ongevaarlijk wild rondloopt. Omdat Jur er op het laatst bijgekomen was kregen zij een groot huis. Als iemand ooit naar dit reservaat gaat probeer dan Kings Villa te krijgen. Een werkelijk koninklijk verblijf.

Via bijna onbegaanbare wegen en door de beddingen van de rivieren speurden we naar wild.        Soms stond er zoveel water in de ondiepe gedeeltes dat je dacht: oh jee houden we het wel droog. Maar de ervaren ranger wist uiteraard wel wat hij deed.

 

THE BIG FOUR

We bekeken de bomen, planten en struiken die aan het uitlopen zijn, het is hier tenslotte lente, en we luisterden naar het gekwetter, soms oorverdovend, van de talloze vogels die allemaal druk bezig zijn met het bouwen van hun nest.

Bij sunset zocht de ranger een mooi en veilig plekje en onder het genot van een aperitief even de benen gestrekt voor we aan de terugreis naar het kamp begonnen. Wat hebben we allemaal gezien? Echt heel veel. Van THE BIG FIVE ontbreekt echter jammer genoeg het luipaard. Zitten er wel maar lieten zich niet zien. De leeuwen liepen om de auto heen, hielden ons wel in de gaten maar hadden toch meer oog voor elkaar. Dan weer drentelde er eentje weg om even later zich weer bij de ander te voegen. Wat zijn het toch mooie beesten. Verder hebben we apen, blesbokken, gnoes, hartenbeesten, impala’s, koedoes, struisvogels, wrattenzwijnen en zebra’s gezien. Giraffes ontbraken op ons lijstje.

Na een prima diner zijn we onze hutten gaan opzoeken. Moe maar voldaan. Foto’s vindt u geplaatst bij het verslag van morgen. Waarschijnlijk zijn er ook bij die door mijn mede-safari-vrienden zijn gemaakt.

Over de auteur : uiteraard is de auteur Elly van Driel. Tijdens haar reis, echter, plaatst Elisabeth de verslagen en foto’s. Om die reden staat haar naam hieronder. Zij verblijft, overigens, gewoon in het (te) koude Nederland 😉 Het is dat u het weet!

 

 

12 comments

 1. Prachtige foto’s van je safari. Roept herinneringen bij mij op van onze safaris in de Masai Mara in Kenya en de Serengenti in Tanzania. Geniet ervan Pam.

  1. Elly& Elisabeth bedankt voor de leuke verhalen van de “Big 4” en de rest van de fauna, je zal daar maar heerlijk door dat prachtige dierengebied Kololo rijden met je eigen ranger! Lucky You! Super en te gek dat je ons laat meegenieten van jouw bijzondere safari en kijken al weer uit naar je volgende verslag met evt foto’s ! Nog veel plezier van dat prachtige Afrika! Gr Elly

 2. Gaat weer een geweldige reis worden.
  Ik ben er nooit geweest en zal er waarschijnlijk ook nooit komen, maar geniet van je verhaal en de beelden. Fijn

 3. Prachtig Elly, een super vorm van de Beekse Bergen 😉 En Elisabeth bedankt voor het doorgeven.
  Zo’n open wagen en dan nog een aperitief hihi brrr…. ik hou het wel bij zich wassende mussen in Kijkduin 😉

 4. Spannend vanaf het begin, wat een belevenissen weer! Ik zou zo’n open auto best nog wel spannend vinden met die grote vrienden, al dan niet met slagtanden. Maar kennelijk gaat het altijd goed. Veel plezier!

 5. Wat leuk om je weer te volgen!
  Prachtig huisje ook! Heel veel plezier en blijf schrijven, zo reizen velen met je mee 😘
  Elisabeth, fijn dat je dit doet…bedankt alvast want er gaan vast nog veel meer verhalen aankomen. 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *