Zuid-Afrika – najaar 2022

Eindelijk is het dan zover en ga ik weer een rondreis maken door Zuid-Afrika. Deze keer echter wel met een speciaal doel. Mijn boek waar ik mee bezig ben, maar wel in een heel laag tempo, speelt zich namelijk gedeeltelijk af op een theeplantage. Nu ben ik daar wel een paar keer als toerist geweest maar veel meer heb ik niet gezien en daar wil ik verandering in brengen. Als je ergens over schrijft moet er natuurlijk geen onzin staan. Oorspronkelijk, vóór de Covid-periode, zou ik naar het noord-oosten gaan maar dat is wegens omstandigheden gewijzigd in het zuid-westen en om precies te zijn in het Ceder-gebied. Maar tijdens mijn reis zal ik veel meer gebieden gaan bezoeken en hopelijk wordt het weer net zo mooi en spannend als de vorige keren.

Verhuisd naar ander deel van Frankrijk

De reden dat ik op dit moment niet zoveel schrijf komt omdat ik sinds half februari ben verhuisd en dat was best een hele operatie. De Herault heb ik dan ook ingeruild voor een schitterende plaats aan de Côte d’Azur. Dichtbij alle grote plaatsen, zoals Nice, Antibes, Cannes en in het departement Alpes-Maritimes. Alles binnen een half uur met de auto te bereiken. Het is niet helemaal geworden wat ik eigenlijk zocht, namelijk een appartement en vooral géén zwembad en tuin (teveel onderhoud), wel met een terras en uitzicht op de Middellandse zee. Het terras en de zee kloppen maar de rest heb ik toch laten varen. Het huis is zo geweldig dat ik gelijk, zelfs voor ik er een voet over de drempel had gezet, verkocht was. Tot nu toe geen seconde spijt van gehad.

Vaarwel zomer in Grasse

Dat is ook eigenlijk de reden dat ik een beetje dubbele gevoelens heb over mijn reis. Ja, ik heb er zin in en nee ik wil eigenlijk thuis blijven en genieten van het huis. Zojuist voor het laatst gezwommen dit jaar denk ik want na mijn reis zal het wel te koud zijn. Helaas.

Ik ben er klaar voor

Koffer is gepakt, alles afgesloten, afspraken gemaakt om toezicht te houden op het huis en niet te vergeten de tuin bij te houden en dan met name de planten op het balkon van drinken te voorzien, kussens binnen, parasol vastgesjord en meer van die dingen die moeten als je voor een aantal weken vertrekt. Zo dadelijk ga ik naar Alexandra (ja, die uit mijn boek “Hello honey are you there?”) en kruip daar nog een paar uurtjes in bed voor ze me morgenochtend om 4 uur op het vliegveld van Nice aflevert.

Wordt vervolgd

Ik zal proberen dagelijks een update te geven van mijn avonturen en hoop dat het er weer velen zullen zijn.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

36 comments

 1. Bovenal een veilige reis en heel veel plezier in het schrijversondernemen in het zuid-westen van Afrika.
  Wij zijn natuurlijk vooral benieuwd naar het nieuwe boek wat aldaar zich zal ontwikkelen.

 2. Het geven van een dagelijkse update zal misschien niet altijd kunnen en hoeft ook niet.
  Je maakt een soort studiereis maar bent ook toerist dus mag je best een dag overslaan.
  Maak er wat moois van en verwerk dat in een nieuw boek. Geniet ze. Bon voyage

 3. Wat geweldig dat je weer gaat reizen en wat heb je toch een mooie vriendschap met Alexandra. We missen altijd nog het oude ibv, maar we blijven je avonturen met plezier volgen.

  Doe voorzichtig en geniet ervan 😊

  Liefs

  Groetjes

  Laurenca
  Henk
  Siskel

 4. Elly een mooie reis toegewenst en ik volg je hier. Hopelijk ontmoet ik je nog eens een keer. Hetzij daar in Grasse of hier in Tholen. Maar onderweg zou bij toeval ook kunnen, immers je bent toch vaak onderweg. Lieve welgemeende groeten Rinus

 5. Ha die Elly,
  Vanuit de Cher een hele goede en mooie reis toegewenst en ik hoop dat je daar gaat vinden waar je naar op zoek bent om er zo weer een prachtig boek van te maken.
  Lieve groetjes en een dikke zoen,
  Lenny

 6. Lieve Elly! Ja, ik dacht ook al: wat doe je jezelf aan zo net na die verhuizing! Begrijp heel goed dat je daar aan de Côte geweldig woont en leeft, Alexandra in de buurt, zo heerlijk!
  Maar nu, oké, eerst nog even stof verzamelen voor je verhaal. Doe alsjeblieft lekker rustig aan, je geest moet toch het werk doen…
  Dikke knuffel en geniet van alles!
  Liefs, Kit.

 7. Ooh, spannend! Kijk uit naar je avonturen en natuurlijk straks het boek! Geniet van je reis en weet dat er straks weer een heerlijk thuis op je wacht! X

 8. Maak er maar weer een fantastische reis van, dan kan je daarna weer intens genieten van je nieuwe huis.
  Ik kijk weer uit naar je verslagen.
  Een hele fijne reis!
  Groet, Peter

 9. Elly, een fijne reis, ik ga je volgen hier op je blog. Maak maar mooie en een tikkeltje spannende dingen mee voor in je volgende boek… maar kom vooral heel en gezond ook weer terug! Je huis wil ook zeker nog langer van jou genieten!!!
  Liefs van ons beiden.

 10. Lieve Elly,
  wij wensen je ’n hele goede reis. Genoet er met volle teugen van en wij volgen je. Nu lekker slapen en morgen weer vroeg op. Veel liefs van ons en veel lieve groeten aan Alexandra. Enne, geniet van de thee.
  Peter en Marion

 11. Elly, wat een geweldig mooi vooruitzicht:
  reizen en “werken” in het prachtige Zuid-Afrika. Heerlijk genieten!!
  Heel veel plezier en mooie ontmoetingen toegewenst.
  Succes alvast met de verhuizing bij terugkomst in Frankrijk. Ook dat is een prachtige omgeving om te mogen wonen.
  Ik ga je volgen op jouw blog.
  Lieve groetjes, Tina

 12. Lieve Elly,
  Hele goede reis. Geniet van alles wat je ziet en mee maakt. Doe wel voorzichtig en blijf gezond. Ik ga je met veel plezier weer volgen.

 13. Fijn hè in deze streek te wonen. Wij wonen tussen Cannes en Saint Raphaël in. Al heel lang. Geweldige reis gewenst, goed dat je dat kan en mag doen.

 14. Lieve Elly,
  We wensen je een hele goede reis en heel veel plezier. Geniet van alles en iedereen die je ontmoet. Blijgf gezond, dan kun je straks weer volop uitrusten en genieten van je mooie huis.
  Dikke koes, Joke en Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *