Alonquin National Park

We hadden de wekker op 8 uur gezet maar waren veel vroeger wakker. Ik heb wat zitten schrijven en Amber heeft tot half 8 liggen dommelen. Toen is ze er toch maar uitgekomen. Om 9 uur gingen we op pad naar het Alonquin National Park. Op de weg erheen kregen we al een voorproefje van de kleurenpracht die we later in het park zouden aantreffen.

Zo ziet een Indian Summer in Canada er dus uit. Wonderschoon. Zoveel verschillende kleuren van groen naar bruin met oranje en dieprood. Overal waar je om je heen keek was deze kleurenpracht te bewonderen. Het was weer een prachtige zonnige dag. Niet te druk op de weg en dan met zo’n mooie natuur, dat mag je gewoon genieten noemen. Je mag op de autosnelweg niet harder dan 100 maar daar heb je hier ook geen enkele behoefte aan. Cruisecontrol erop en lekker rustig rijden en genieten van de omgeving. Wat hebben we een plezier van onze mobiele wifi. Ik kan mijn geluk niet op.

 

Zonder ticket niet verder

Aan het begin van het park moesten we een ticket kopen om met de auto verder te rijden. Nu hebben we ons wel afgevraagd hoe men controleert of je die wel hebt gekocht. Moet zichtbaar op je dashboard worden neergelegd. Maar wie kijkt daar dan naar? Geen idee.

Op naar het bezoekerscentrum. Daar was een kleine tentoonstelling van datgene dat in de loop der jaren allemaal is gebeurd in het park. De invloed door bijvoorbeeld de bevers is van zeer groot belang voor de vegetatie.

Opgezette dieren

Er waren vitrines met opgezette beesten met daaromheen op een zeer kunstige manier hun leefomgeving nagebootst.

Na voor beiden een leuke schoudertas te hebben gescoord en nog een kopje vieze soep te hebben genuttigd was het tijd voor een trial.

We hebben de Loop gelopen. Eenmaal boven keek je uit over een vallei met bomen in alle kleuren geel, oranje en rood. In de verte was ook een meertje zichtbaar. Was het naar boven hier en daar pittig, naar beneden was het zelfs moeilijk. Het was glad en redelijk steil. Het schitterende uitzicht maakte wel heel veel goed.

Waar moeten we gaan slapen?

Tijd om verder te gaan en zachtjesaan te gaan denken waar we de nacht door zouden brengen. Dat viel nog niet mee om iets te vinden. Eindelijk had ik, want ik ben de bijrijder, wat gevonden op internet. Leek een aardig hotel dus gelijk maar geboekt. Klein foutje gemaakt. Of ik heb het verkeerd gedaan of de kaart stond niet goed op mijn telefoon. Hoe dan ook, we moesten 60 kilometer terug. Annuleren was ook geen optie want dan waren we het geld gewoon kwijt. Dus zijn we gekeerd en was het een tijdje erg stil in de auto.

Hmmm… Is dit het dan?

Aangekomen op de plaats van bestemming hebben we elkaar even aangekeken. Moeten we hier slapen? Omdat we een kamer met 2 Kingsize-bedden hadden besteld kregen we de cottage. De plaats waar die stond was ideaal maar dan had je ook alles gehad. We hebben tot tien geteld, onze spullen binnen gezet en zijn in de stad gaan eten. We kwamen bij Chuck’s Roadhouse uit. Eigenlijk herhaalde het tafereel zich met toen we bij ons hotel waren aangekomen. Elkaar aankijken en vooral proberen om niet te lachen. We waren er duidelijk niet op gekleed en vielen een beetje met onze kleren, een lange broek met T-shirt, behoorlijk uit de toon. Amber viel helemaal uit de toon. Bij de overige bezoekers moet zij er als iemand met anorexia hebben uitgezien.

Hamburgers en hamburgers en nog eens hamburgers

De menukaart gaf aan dat er hamburgers waren, hamburgers en hamburgers. Wij hebben toen besloten om een kop soep en een salade te nemen. Viel niet eens tegen. Was goed te doen. Daarna kreeg ik de rekening en die werd als volgt gepresenteerd: het bedrag dat we hadden verorberd en daarna kon ik kiezen uit: 25% fooi of 20% of 15%. Van geen van drie heb ik gebruik gemaakt. Het bedrag van de rekening met 10% verhoogd en naar boven afgerond. Dat vond ik heel netjes. Ik twijfel of zij dat ook vonden.

Dat is lekker tanken op deze manier

Aan de overkant van de weg de tank volgegooid. Was ook nog even een dingetje. Ik had een diesel besteld maar op de dop van de tank stond toch duidelijk gasoline. Ook nog een heel verhaal over 85%.

Eerst maar even aan deskundigen gevraagd wat dat nu betekende voor we hem volgooiden. Als ik het goed heb begrepen betekent 85% benzine dat dat het percentage is van de ethanol en de overige 15% benzine is. Ethanol wordt verkregen uit planten en in Canada voor een gedeelte uit mais. Dat mocht dus niet in onze auto want dat kan de motor niet hebben dus heb ik netjes 89 getankt. Lekker tanken hoor, een volle tank voor € 35.

In de cottage nog wat zitten appen en toen was het tijd om te gaan rusten. Morgen komt er weer een dag.

 

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *