Daar kwamen we voor: IJSBEREN

Slapen in een bunk is nog helemaal niet zo slecht. Het was best comfortabel. De bedden waren 1 bij 2 meter. In je eigen gedeelte had je licht, een stopcontact. Je kon zelf de temperatuur regelen, had een raampje en kon het geheel met een gordijntje afsluiten. Ervoor was dan nog een groot gordijn. De ruimt tussen de twee individuele gordijntjes en het grote gordijn was dan net voldoende ruimte om te staan, ongeveer 50 centimeter. In één ruimte waren er 20 slaapplaatsen, aan beide zijden tien stuks, drie toiletten en twee douches en een redelijk breed gangpad. Gewoon: niks mis mee.

Relaxruimte en eetgedeelte

Verder is er een ruimte waar je kunt ontspannen. Ze noemen het ook wel relaxruimte en een eetgedeelte. Het ziet er allemaal heel netjes uit. De inrichting is van hout en zo te zien is het nog vrij nieuw. De buggy waarin we naar de lodge zijn vervoerd rijdt dan tot aan soort terras en zo kan je van het open gedeelte van de buggy op het opengedeelte tussen twee ‘treinstellen’ stappen. Je raakt dus niet de grond.

Wat gaat deze dag ons brengen

Om 7 uur hadden we ontbijt. Daarna was het goed inpakken en wegwezen. De buggy is prima verwarmd maar zodra er een beer wordt gesignaleerd gaan direct alle ramen open of verdwijnen we naar het achterdek en daar kan het heel koud zijn.

 

Kijk…kijk….een beer!

De eerste beer laat niet lang op zich wachten. De ah’s en oh’s zijn niet van de lucht. Ze werkt ook goed mee. Laat zich van alle kanten fotograferen en ik ben een van de gelukkigen die een foto maakt juist op het moment dat ze gaat staan.

Daarna treffen we de ene na de andere beer aan. Het is eigenlijk te warm voor ze en liggen veel. Ze wachten op vorst en zodra dat er is vertrekken ze heel snel richting Hudson Bay. Daar kunnen ze weer voldoende voedsel vinden. Hier sterven ze van de honger. Iedere keer als we weer een beer ontdekken is er opwinding in de groep.

Het blijft fantastisch om zo dicht bij ze te kunnen komen. De Tundra is ook ontzettend mooi en er zijn enorm veel verschillende vogels. Een paradijs voor vogelliefhebbers. Waarschijnlijk was het een maand geleden nog kleurrijker en ik vermoed zelfs met veel paars. Alleen toen waren er nog geen beren en dat was toch ons reisdoel.

De eerste dag was helemaal wat we ons hadden voorgesteld

Om 5 uur wordt de buggy weer aan de lodge gekoppeld. We zetten dus 48 uur geen voet op de grond. Even relaxen, foto’s uitwisselen een hapje en een drankje en dan klaarmaken voor het diner. Ik bekijk mijn foto’s en filmpjes van deze dag en kom tot de conclusie dat ik er wel heel veel heb gemaakt. Daar zal ik nog eens kritisch naar moeten kijken en de nodige deleten. Met een voldaan gevoel trek ik om 11 uur de gordijnen dicht. Het is mooi geweest voor vandaag.

 

 

 

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

7 comments

  1. Ik sta perplex en ik denk jullie ook. Je had je van verschillende reizen het een en ander voorgesteld, zo ook van deze,. maar ik denk dat wat je te zien krijgt en beleeft, je verwachtingen ruimschoots overtreft. Wat een treffer en ook mooi helder weer…je had ook in de regen of mist kunnen zitten.
    Geweldig Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *