Een luie zondag

Vandaag valt er niet veel te vertellen. Het is zondag en we passen ons ritme dan ook een beetje aan en maken er een luie dag van. Schrapen eerst de sneeuw van de auto en rijden in totaal zo’n 350 kilometer. Zelden heb ik op zo’n korte afstand zoveel verschillende weersomstandigheden gezien. We maken zelfs mee dat het aan de ene kant van de weg sneeuwt en aan de andere kant niet. De wegen zijn eindeloos en verkeer is er nauwelijks.

Straatmeubilair

Langs de kant van de weg staan diverse borden en daar maken we maar foto’s van. Niet dat we ze allemaal begrijpen maar goed. Vooral niet die met een foto van een beer en een moose.

Ik weet niet hoeveel punten ze hier op hun rijbewijs hebben maar als je te hard rijdt ben je er wel heel snel doorheen. Bij 130 kilometer, daar waar je negentig mag, ben je vier punten kwijt en moet dan ook nog eens $ 295 dokken. Vandaar dat ze hier allemaal zo gedisciplineerd rijden.

Als we weer een keer bij ons stamcafé koffie aan het drinken zijn, bekijk ik de auto eens van de voorkant. Er zit geen nummerplaat op en dat ontdek ik dan na zo’n 2.000 kilometer. We doen gewoon of het zo hoort en gaan er beslist niet van wakker liggen.

Lekker weer grote bedden

Zodra we onze bagage op onze kamer in Holiday Inn hebben gedropt vragen we aan de receptioniste wat er in deze plaats valt te beleven. Aan haar gezichtsuitdrukking te zien in ieder geval niet veel. Ze verwijst ons naar een park waar je kunt wandelen. We kunnen wel een beetje lichaamsbeweging gebruiken en gaan op zoek. Net als we het hebben gevonden en uit willen stappen begint het te sneeuwen. Daar hebben we geen zin in. Dan op zoek naar nummer 1 van de bezienswaardigheden van deze plaats. Dat schijnt een groot beeld van een moose te zijn. Dat dan maar proberen. Gevonden en zodra we uitstappen, bijna niet te geloven, begint het te regenen. We maken vlug foto’s en geven het op.

Terug naar onze comfortabele kamer met 2 kingsize bedden. Verslag schrijven, boekje lezen, foto’s bekijken en vooral veel weggooien. Gewoon een lekkere luie zondag.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *