Een reisdag met zeer wisselend weer

Allebei een lange nacht gemaakt. We werden pas om 8 uur wakker. Hebben gedaan wat me moesten doen en vervolgens op stap gegaan richting ons stam-café. Daar als ontbijt een Griekse yoghurt genomen en later twee grote koffie mee voor in de auto. Op de terugweg langs een groot beeld van een Canadian Goose gereden. Vandaag gaan we vooral kilometers maken. We rijden van Wawa naar Thunder Bay, zo’n 480 kilometer. Bij één van onze stops hing een poster aangeplakt wat we moesten doen als we een bruine beer tegen zouden komen. Waarschijnlijk zijn ze al in winterslaap maar je kon maar nooit weten.

Mijn chauffeuse

Gelukkig heeft Amber geen hekel aan autorijden, het is ook zo relaxt rijden. De wegen zijn prima, bijna geen verkeer, lekker weertje en op de cruise control zo’n gangetje van net boven de 100. Als je hier gepakt wordt voor te hard rijden op plaatsen waar ze aan de weg aan het werken zijn dan wordt de bekeuring verdubbeld. Eigenlijk wel een goed systeem. Ik vraag me af waarom ik thuis altijd zo hard moet rijden. Dit is zo relaxt. Misschien is dit het leermoment voor mij.

Nadat ik dit had geschreven veranderde het weer keer op keer. We zijn gestart met mooi weer, daarna regen dat overging in natte sneeuw. Toen weer mooi en uiteindelijk miezerde het toen we aankwamen.

Terry Fox

Voor we het hotel bereikten hebben we aan de rand van de stad het Terry Fox Monument bezocht. Het uitzicht daar is geweldig, helaas sneeuwde het een beetje en was de wind guur dus hebben we weer snel het comfort van de warme auto opgezocht. Terry Fox was iemand die aan kanker leed en geld inzamelde voor onderzoek op dit gebied. Tijdens zijn tocht door Canada liep deze 23-jarige atleet iedere dag ongeveer de afstand van een marathon. In 143 achtereenvolgende dagen liep hij, in totaal 5.373 kilometer. Helaas moest hij op 31 augustus 1980 zijn tocht staken op het punt waar nu het monument staat en is niet zo lang daarna overleden. Als bijzonderheid is nog te melden dat hij door zijn ziekte een been moest missen dus deze afstand op een kunstbeen heeft afgelegd.

Tijd om te stoppen voor vandaag

We hebben weer een lekkere ruime kamer op de 1e verdieping. Dat was nog even lachen geblazen. We stapten in de lift en Amber drukte op 1. Een man kwam ook de lift in en drukte op drie. We stopten niet op 1 maar gingen gelijk naar drie. Een bruid en haar bruidsmeisje (van dezelfde leeftijd) kwamen toen de lift in. Die was gelijk gevuld. Wij naar beneden De lift stopte weer niet op 1 want toen die stopte waren we weer op de begane grond. Toen viel het kwartje. Voor ons was het de begane grond en voor het hotel bleek het etage 1 te zijn. Hoezo blond?

Dat moeten we niet hebben

We zien net op het nieuws dat het weer hier in de omgeving erg slecht is en dat er wegen zijn geblokkeerd vanwege een sneeuwstorm. Dat kunnen we niet hebben we moeten nog ruim 700 kilometer voor we dinsdag richting noordpoolcirkel vliegen om de beren in hun habitat te gaan bekijken. Kijk daar mag het sneeuwen natuurlijk en zijn we ook op alles voorbereid maar onderweg naar Winnipeg liever niet.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

6 comments

  1. Ik geniet van je verslagen, wat een prachtige reis weer! zal duimen dat het weer van de komende dagen geen roet (sneeuw) in het eten gooit voor het vervolg van de reis..

  2. Ik heb mij deze mooie herfstzondag laten verleiden tot een flinke fietstocht en mezelf daarna getrakteerd op een grote pot thee, appelgebak en de bedoeling Elly’s reisverhaal helemaal te lezen….beide waren een kadootje. Wat een geluk/zegen/genot om het samen met je dochter te kunnen beleven,…. en er komt nog zoveel moois aan….

    1. Net toevallig via een artikel van RTL over de huisjes op je website geëindigd maar wat ontzettend leuk zeg! Mooie reisverslagen en erg leuk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *