Na het ontbijt mijn koffer zodanig ingepakt dat ik die niet meer nodig heb voor ik op de Galapagos eilanden ben en ook zo dat hij niet te zwaar is bij het vliegen Daarna de stad in. Cuenca is een mooie stad en het centrum staat ook op de Unesco lijst voor cultureel erfgoed. Veel mooie gebouwen uit de 16e en de 17e eeuw, nauwe straatjes , parkjes en marktjes.

Cuenca is het culturele centrum van Ecuador en de derde stad, qua grootte. Volgens mij in ieder geval wel het meest welvarende. Het was redelijk druk in de stad met wandelende gezinnen. Later hoorde ik dat het een feestdag was en de meeste mensen vrij waren, vandaar. Op het bloemenmarktje hebben ze heel mooie bloemen en voor een heel schappelijke prijs. Ook hier weer van die schitterende rozen.

Een gedeelte van de stad doet me ook ontzettend denken aan Parijs met zijn schilders/tekenaars en muzikanten. Ik had een foto genomen, van wat ik dacht een standbeeld, maar bleek later een artiest te zijn die daar stond. Bij een vrouwtje dat met een kruiwagen met fruit rondliep wat druiven gekocht. Heerlijk en heel groot.

Ook zijn er heel veel kerken te bewonderen. Velen zijn gesloten maar alleen de deuren al zijn het bewonderen waard. De Panama hoed wordt hier gemaakt en niet in Panama. Ze werden hier vandaan verscheept naar Panama en daar gedragen door de bevolking en gedistribueerd naar de rest van de wereld. Vandaar dat ze de naam Panama hoed kregen maar eigenlijk zijn het Ecuador hoeden.

Aan het eind van de middag me maar eens lekker verwend met een ijsje van TuttiFreddo. Terecht dat het ijs wereldberoemd is. Er zijn heel leuke winkeltjes maar met uitzondering van een nieuwe rugzak heb ik alleen maar gekeken. ‘s Avonds in het hotel gegeten.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *