Vroeg opgestaan. Koffer ingepakt en daarna gaan ontbijten. Afscheid genomen van onze aardige Afrikaanse jongen die ons de afgelopen dagen zoveel mogelijk heeft geholpen. Inmiddels is hij met Camemi FB-vriend geworden. Nog even en dan heeft ze bij elke stop ongeveer een vriend aan deze reis overgehouden.
Daarna naar Elephants Whisper. Een hele interessante uitleg gekregen over olifanten en we hebben er best veel kunnen leren. Vervolgens de beesten op alle mogelijke manieren aan mogen raken en natuurlijk zijn daar de nodige foto’s van gemaakt. De olifanten wat brokjes in hun slurf gegooid. Camemi heeft nog een gesprek met één van de olifanten mogen houden en wonder boven wonder luisterde de olifant ook nog.
Toen kwam het grote moment dat we er ook nog op mochten rijden. Samen met een bewaker hebben we toen een rondje over het terrein gemaakt en kwamen zodoende nog heel dicht bij het huisje waar we de afgelopen drie nachten hebben geslapen.
Daarna naar het Kruger park via de Paul Kruger Gate. Via Skukuza naar Satara en vervolgens naar Restcamp Elefants. Dat was nog een hele trip en eerlijk gezegd viel de afstand me behoorlijk tegen. Komt natuurlijk ook omdat we in het park niet harder mogen rijden dan 50 km en als je dan een afstand van 200 kilometer moet overbruggen valt dat niet mee. Na enig soebatten van Camemi heb ik er mee ingestemd dat zij ook een groot gedeelte van de rit voor haar rekening mocht nemen. Tenslotte was het alleen maar rechte weg. Hoefde je niet in te halen alleen aan de linkerkant blijven rijden en een beetje opletten als er een tegenligger aankomt. Ze heeft het goed gedaan en ik heb zelfs even mijn ogen dicht kunnen doen.
Onderweg al heel veel dieren gezien en uiteraard er foto’s van gemaakt. Olifanten, giraffen, impala’s zebra’s, wilde zwijnen, buffels, soort ezels, veel vogels en aapjes.
Restcamp Elefants is veruit het slechtste onderkomen tot nu toe. Of het moet morgenochtend ontzettend mooi zijn of het is de grootste tegenvaller van deze reis. Morgen weten we het. Helaas moeten we dan weer zo’n eind rijden. En tot overmaat van ramp hebbe ze er ook geen wifi. Nadat we boodschappen hadden gedaan voor de picknick voor morgen en te hebben gegeten maar weer naar onze kamer gegaan.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *