Om kwart voor 8 met de gids met de watertaxi naar de overkant. Vanaf daar drie kwartier met de bus naar de andere kant van het eiland. Er was ook nog een moeder met een 11-jarige zoon. Kwamen uit Florida. Maar goed dat Amber er niet bij was want die had zoonlief onderweg al vermoord. Wat een ettertje. Ik begrijp niet zoveel van het busvervoer hier. De bus was eigenlijk voor ons, belachelijk natuurlijk, maar als er onderweg iemand langs de kant van de weg stond stopte hij en kon diegene instappen. Eindpunt was de haven. Niemand betaalde. We werden opgehaald door een motorboot en tot zover ging het goed maar toen zoonlief de boot zag waar we de hele dag mee op stap zouden gaan werd hij helemaal hysterisch. Daar ging hij niet op en schreeuwde naar zijn moeder dat ze beloofd had dat ze met een grote boot zouden gaan (ik denk een cruiseschip) en dit kon hij niet maken tegenover zijn vriendjes. Hij was helemaal hysterisch. Ik was stomverbaasd. Als je het jacht The Sea Lion zag waar we met drie toeristen, een gids en 5 bemanningsleden vandaag op zouden gaan vertoeven kon je eigenlijk alleen maar zeggen: decadent. Goed het joch was niet te vermurwen en bleef stennis maken tot ik in onvervalst Nederlands zei: zo nu is het genoeg. We gaan. De gids verstond me denk ik, al was het alleen al aan mijn stem en mijn gezichtsuitdrukking en het ettertje zou door de chauffeur weer bij het hotel worden afgeleverd.

Ik had al een keer naar de dame zitten kijken en vroeg me af wanneer ze zich zou gaan verkleden. Ze zag er keurig netjes uit maar niet om over eilanden te gaan zwerven. Mooie nauwsluitende witte broek. Schoenen met open hiel en een hakje. Mooie blouse, open tot aan haar navel en verder was alles nep, inclusief lippen. Tja en toen moesten we bij het eiland Santa Fé aan land. We zouden een natte landing maken. In de brochure stond dat je het beste flipflops aan kon doen. We gingen van de boot in een motorboot en dat ging niet soepel bij haar. Er moesten vier mannen aan te pas komen om haar van de boot in de motorboot te krijgen. Ik weet nu in ieder geval waar dat joch dat hysterische van heeft. Bij het eiland demonstreerde de schipper hoe je uit de boot komt. Niet zo moeilijk hoor. Op de rand gaan zitten en je in het water laten zakken. Ik heb me rot staan lachen. Ze dacht geloof ik dat ze aan wal zou worden gedragen. Maar zo gek waren ze toch niet dus was haar broek tot aan haar knieën zeiknat. Toen had ze natuurlijk niet de goede schoenen aan. Ik was intussen lekker opgefokt en ben op enig moment helemaal los gegaan en tegen haar gezegd dat ze daar maar ergens op het strand moest gaan zitten en dat we haar wel op zouden komen halen voor we weer teruggingen. Ze luisterde dus ben ik toen alleen met de gids op pad gegaan. Hij kon duidelijk de situatie niet aan. Het eiland heeft een struikachtige vegetatie met grote schijf- en Palo Santo cactussen.

Aangezien het veel te weinig heeft geregend gaat het daar niet goed mee. Hier hebben we de Galapagos havik gezien die in het struikgewas zit. Ook de landleguaan kwamen we hier tegen en verder heel veel vogels. Het ontzettend witte strand nodigt eigenlijk een beetje uit om te gaan zonnen maar dat hebben we maar niet gedaan. Je moet hier constant smeren anders verbrand je levendig. Wij weer met de motorboot terug naar het jacht, waar de dame uit Florida overigens verder de hele dag op heeft doorgebracht. Vlak voor de lunch werden nog 8 toeristen gebracht die toen net waren geland. Lunch was uitstekend verzorgd en daarna verder naar het eiland North Seymour. Hier was ook de Opuntia cactus en verder struikgewas maar ook van die dode bomen. Ontzettend veel verschillende vogels gezien. De Blauwvoet Jan van Genten, reuzenfregatvogels, zwaluwstaartmeeuwen en nog een heleboel andere.

In het begin denk je oh vlug op de foto zetten en later zie je er zoveel dat je je afvraagt waar komen die allemaal vandaan. De een nog mooier dan de andere. Daarna weer richting hotel. Eerst drie kwartier varen naar de haven, dan drie kwartier met de bus en vervolgens nog een klein stukje varen naar ons hotel. Al met al toch best weer een lang dagje maar zoveel moois gezien. Je kunt het bijna niet bevatten en dit is pas het begin. Een echt paradijs hier.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *