Dagje Miami

Na een zeer simpel ontbijt om acht uur met de taxi naar het beginpunt van onze excursies gereden. De eerste was naar de Everglades. De mevrouw aan de balie betwijfelde of de bus daar naartoe rolstoelgeschikt was. Wij aangegeven dat we enorm selfsupporting zijn maar dat we met hoogte verschillen wel enige hulp nodig zouden hebben. Oh nee, absoluut niet!! Vanwege aansprakelijkheid werd er door het personeel geen hulp geboden. Op mijn opmerking dat we het dan wel aan een mede-reisgenoot zouden vragen zei ze dat we dat dan maar moesten doen. Het is dus gelukt.

Zoeven over de Everglades

Het aan boord gaan van de airboot lukte ook en daarna zoefden we over het water. Mooi maar helaas geen krokodil gezien.

Terug naar Miami. Geen tijd om te lunchen dus ieder een grote bak fruit gekocht. Heerlijk!

CityTour

Verder met de CityTour. Ik vond het matig. Er is natuurlijk ook absoluut geen historie. Alles is groot, van beton en heel veel glas. We hoorden van onze gids dat 80% van de bevolking hier Spaans spreekt. Dat hadden we al ontdekt. Veel immigranten komen uit Cuba en de laatste jaren ook Colombia en Venezuela. Bij een stopplaats werden we een winkel met de bekende Cubaanse sigaren ingedreven.

Dat hebben we aan ons voorbij laten gaan maar het kroegje waar we volgens onze gids heerlijke mojito’s konden kopen toch maar even met een bezoek vereerd. Ik was er nog niet aan toe dus eentje voor Lindy gekocht. Het alcoholpercentage was van dien aard dat ze gewoon zelf haar stoel kon blijven besturen. Daar werd je niet echt dronken van.

Rondvaart langs kapitale huizen

We werden afgeleverd bij de haven om nog een rondvaart te maken. We moesten als laatste aan boord en kregen het beste plekje. Nog nooit zoveel dure huizen bij elkaar gezien. De namen van diverse beroemdheden vlogen ons om de oren. We hoorden nu voor minimaal de derde keer vandaag dat de ontdekker van Viagra daar het grootste en duurste huis had laten bouwen. Even een doordenkertje: past wel bij hem. Overigens is de goede man in 2018 overleden.

Zonsondergang

We hebben schitterende foto’s gemaakt van de ondergaande zon. Alleen dat was de boottocht al dubbel en dwars waard.

Toen weer terug met een taxi naar ons hotel. Aan de bar nog wat gegeten want het restaurant was al gesloten. En toen was het tijd om de oogjes te sluiten.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *