Vandaag in het hotel gebleven voel me toch niet helemaal lekker en morgen moet ik een lange reis maken. Hoest ontzettend ondanks mijn drankje.

Wel ’s avonds meegegaan voor het laatste gezamenlijke etentje. Was gezellig en tijdens het eten hebben we Ilonka, onze reisleidster een passend cadeau gegeven en heeft Pieter, geheel op zijn Pieters, Ilonka toegesproken.

Het reizen in een groep is me niet tegengevallen. Gelukkig zijn er geen ruzies geweest. Hier en daar wat kleine irritaties tussen bepaalde medereizigers maar door de bank genomen is het prima gegaan.

Geef wel de voorkeur aan alleen reizen. Je komt dan veel meer in contact met de bevolking, ook al spreek je de taal niet, en kunt daar naartoe gaan wat jij het leukst vindt. Mijn gammele toestand van de laatste dagen heb ik toch echt te danken aan de airco in de bus en ook al ben ik goed verzorgd het blijft toch balen dat de wil er is om aan alles (en nog meer) deel te nemen en je lichaam zegt: nu even niet.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *