Vanmorgen werden we om 06.15 uur opgehaald en daarna ging het in vliegende vaart richting de boot. Eerst kregen we in het clubhuis nog een briefing en konden we een licht ontbijt nemen. De meesten hadden dat, zo bleek later, beter niet kunnen doen.
Vervolgens vertrokken we, bijna zwevend over het water, richting de Indische Oceaan. Na een half uurtje varen waren we ter plekke en kon het feest beginnen. Het water was maar 6 graden en dat was iets minder om niet te zeggen héél koud. Al vrij snel zwommen de haaien rond onze boot. Tijd om ons om te kleden. Wetsuit aan, schoenen erbij zoeken, maakt niet uit of het twee verschillende zijn, bril op en dan wachten tot je aan de beurt was om je in de kooi te laten glijden van waaruit je onderwater de haaien en honderden vissen kon bekijken. Wat kunnen bepaalde mensen dan toch dom zijn. Er was al verschillende keren gezegd dat je niet de buitenrailing van de kooi vast moest pakken en vooral je benen binnenboord moest houden. Maar nee hoor er zijn van die mensen…. Maar goed daar maken ze korte metten mee na twee keer ruw tot de orde te zijn geroepen werden ze uit het water gehaald. Lijkt me geen overbodige luxe. En toen was het dan zover en waren wij aan de beurt. We gingen samen in de kooi. Camemi had heel slecht geslapen vannacht en nu was ze zelfs een beetje bang maar eenmaal onder water was dat snel over. Ik kan niet onder woorden brengen hoe gaaf het is als er vlak voor je neus een aantal haaien voorbij zwemmen. Eentje vond onze kooi wel leuk en zwom daar een paar keer met een behoorlijke vaart tegen aan. Dat was even een minder momentje maar verder echt super. We vertrokken met een redelijk kalme zee maar allengs werd die behoorlijk ruw. Er hingen op enig moment dan ook een behoorlijk aantal deelnemers over de reling. Mijn kleine meid helaas ook maar dat kwam ook omdat zij in de kajuit zo bereidwillig was geweest om heel veel mensen uit hun wetsuit te helpen en zeker als de golven dan hoog zijn is dat niet de meest geschikte plaats. Je kunt dan beter bovendeks zijn en vooral goed naar de horizon kijken. Gelukkig was ze weer snel oké en kon ze weer genieten en vooral veel foto’s maken.
Terug in het hotel eerst een poosje in een warm bad gelegen en kunnen we weer terugkijken op een geweldige ervaring. Ik zou mensen die het ook willen gaan doen toch aanraden om het hier in de zomer te doen en niet zoals wij nu in hartje winter.
P.S. de foto is niet van ons. Er zijn wel spectaculaire foto’s gemaakt maar die staan op DVD. We hebben het wel gezien en uiteraard een gekocht maar kunnen die nu niet afspelen. Raad eens wie er op de cover staat van de DVD……juist ! Camemi !!

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *