Wekker die om 5.45 afloopt (en morgen nog 2 uur vroeger !!) is nou niet bepaald mijn ding maar goed, het is voor het goede doel. Vandaag een bezoek gebracht aan het bijzondere meer van Atacama. Onderweg zijn we gestopt bij het stadje Toconao. De huizen in dit kleine, pittoreske dorpje zijn gebouwd van witte vulkanische stenen, waardoor het stadje zo bijzonder en uniek is. De kerk en de klokkentoren zijn ook gebouwd van de witte vulkaan stenen. De deur van de klokkentoren is van cactushout.

Hier hebben we ontbeten. Moest wel lachen, het bestek moet je zelf uitzoeken uit een heel grote bak. Het ziet er binnen erg kleurrijk uit en het ontbijt is goed. Daarna zijn we naar het grootste zoutmeer van de wereld; ‘Salar de Atacama’ gegaan. Onderweg diverse dieren gezien maar was niet echt spectaculair, ook nog gestopt op de steenbokkeerkring. De weg was weer bedroevend, maar daar ga je aan wennen en volgens mij moet je daar gewoon heel hard overheen rijden dan heb je het minste last. Al waren de gaten vandaag toch wel heel erg groot. Bij het meer was het wel mooi en de flamingo’s kwamen heel dichtbij.

Onderweg heel veel vulkanen gezien. In 2009 was de laatste werking van eentje. Omdat het heel hoog een beetje heeft gesneeuwd ziet dat er mooi uit.

Ik had een beetje last van de hoogte, we zaten op 4800 meter. Ben heel benieuwd hoe dat later op mijn reis gaat want dan zit ik op 5700. Het is wel zo dat het dan geleidelijk gaat en hier was het vandaag een hoogteverschil van 2500 meter.

Het was me al eerder opgevallen dat je in het dorp snowboards en ook fietsen kunt huren. Dat is meestal in dezelfde shop. Toen we bij terugkomst langs zo’n winkel kwamen vroeg ik aan de gids waar ze dan gaan boarden. Hij heeft me uitgelegd dat het geen snowboards zijn maar sandboards en daar gaan ze inderdaad op de fiets naartoe om van de duinen af te boarden. Ik vraag me af of ze dan in die hitte helemaal naar boven moeten klauteren. Is toch bijna niet te doen. Bij thuiskomst eerst even een paar uurtjes mijn bed ingedoken. De nacht was namelijk niet alleen kort maar mijn ingewanden waren ook behoorlijk van streek. Maar met wat imodium heb ik die hopelijk weer in het gareel.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *