Hoezo alles van een leien dakje?

Diegene die dacht dat het vandaag gesmeerd zou lopen, heeft het totaal mis.
We hebben zo lang mogelijk gebruik gemaakt van onze hotelkamer. We moesten er om half één uit.

Luminosa here we come

Daarna met de taxi naar Port Everglades. Vlak voor we vertrokken keek Lindy op de site van de maatschappij en zag staan dat we nog 4 uur hadden voor de boot zou vertrekken. Nee, dat klopt niet, zei ik, we hebben nog 10 uur. Volgens mij twijfelde ze en werd ze knap nerveus.
Bij aankomst bij de terminal onze bagage afgegeven en nog steeds geen probleem.

Lang genoeg goed gegaan

Op naar de check-in en ja, toen was het lang genoeg voorspoedig gegaan. Bij mijn allereerste contacten met de maatschappij had ik me als Elly gemeld. Uiteraard bij de officiële aanmelding mijn doopnamen gebruikt. Op het inschepingsformulier stond Elly. Ik had daar netjes mijn drie officiële voornamen ingevuld en Elly doorgestreept. Maar dat was te simpel. De allervriendelijkste dame kwam er niet uit en de chef werd erbij gehaald. Resulteerde in een nieuwe inschrijving, maar oh wee volgens haar was mijn achternaam Ros. U hebt gelijk maar ik heb me ingeschreven onder mijn meisjesnaam en bij Ros staat w/v (weduwe van) ervoor.

Boarding

Nadat dit was geregeld, toch wel belangrijk anders hadden we in iedere haven problemen gekregen, mochten we het schip op. Bij de loopplank stond iemand die onze temperatuur op ging meten. Wat Lindy al verwachtte: ze kon met de rolstoel niet door de deur van de hut. Toch niet een onbelangrijk gegeven. Wij terug naar de balie, situatie uitgelegd en ja, dat was een groot probleem. Er was geen hut over. Ze gingen bekijken hoe ze dat op zouden gaan lossen. Dat kon wel eens een hele poos gaan duren.

Wachten kan best lang duren

Geen probleem, we horen het wel. Toen begon het wachten. Lindy, even iets minder stressbestendig probeerde dat op te lossen met een drankje en een peuk.
Eindelijk, na enkele uren werden we omgeroepen of we ons aan de balie wilden melden. Daar hadden ze goed nieuws voor ons. We kregen een andere hut, geschikt voor rolstoelgebruiker en ook, zoals we hadden besteld, met balkon. We moesten nog wel even geduld hebben maar het zou goed komen.

En het kwam goed!! We kregen een grote hut met brede deur, een supergroot balkon en een badkamer waar Lindy heel gemakkelijk in rond kan draaien.

Eind goed, al goed

Perfect. De rest van de avond besteed aan het schip een beetje verkennen, wat gegeten, drankje gedronken en toen was het tijd voor de emergency drill. De afvaart heb ik vanaf het balkon beleefd en daarna vertrokken we de donkere nacht in. Ik ben zo benieuwd hoe ik dat ga ervaren.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

11 comments

  1. Wow, wat zijn jullie getraind in het doorstaan van moeilijkheden. Blijft er nog 1 probleempje over: hoe moet je slapen met zo’n bobbel in je bed?

  2. Goede Vaart en een leuke tocht gewenst. Volgens mij zijn de problemen nu wel op, hahaha!
    Maar serieus, veel plezier samen en een hele mooie reis toegewenst, liefs Marianne

  3. Hoi Elly, Wat leuk dat Ik je weer kan volgen op deze reis. Ik ben nog nooit in Florida geweest.
    Waar gaan jullie cruisen? En met welke boot? Ziet er goed uit.
    Veel plezier samen. Groeten, Joke en Rob

  4. Een goede reis toegewenst. Deze cruise gaat je zeker bevallen, daar ben ik zeker van. Mijn man en ikzelf hebben dit al tweemaal gedaan en wij waren direct verkocht. Je ziet en beleefd heel veel en je maakt kennis met mensen van allerlei nationaliteiten. En het beste vinden wij nog dat je bagage met je meereist. Niet meer in- en uitpakken. Wat een luxe!! Geniet van het mooie weer want hier is het nog steeds grijs en koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *