Ik lig nog in bed als ik vreselijk gegil hoor. Besluit toch maar eens te gaan kijken want klinkt echt angstaanjagend. Realiseer me pas later dan het een Duitser moet zijn geweest want hij riep hilfe. Ik zie nog net iemand het water inspringen met een lang wit touw of iets dergelijks en diegene zwemt snel naar de gillende jongeman. Ze worden vervolgens aan de kant getrokken en degene die in nood was wil het huisje binnengaan dat beneden aan de waterkant staat maar moet dan een vrouw, ik denk zijn moeder, passeren en die geeft hem toch een dreun voor zijn kop ! Ik denk een combinatie van angst en woede want wie gaat daar nu zwemmen op dat stuk met die draaikolken. Dan vraag je om moeilijkheden. Het lange witte touw bleken overigens aan elkaar geknoopte lakens te zijn.

Daarna op mijn gemakje me klaar gemaakt voor de volgende etappe. Nog even tanken want je maar nooit wanneer dat weer kan.

Eerst in Puerto Guadal nog geluncht en daarna op naar mijn volgende bungalow.

Daar aangekomen word ik door een jong stel opgewacht. Hele aardige mensen die goed Engels spreken. Ze vragen gelijk of ik vanavond meega om ergens te eten maar eerlijk gezegd heb ik al zoveel op dat ik het met wat crackers wil doen met mijn Edammer kaas. Moet ook op nietwaar ! Het is weer een fantastische plek. Mooie bungalow en schitterend uitzicht. Ik heb het nog niet zo slecht gedaan, dat uitzoeken van mijn overnachtingen, uitzonderingen daar gelaten, vind ik zelf. Gelijk de bergen ingetrokken maar wel met een kaart van de eigenaars en aangegeven welke route ik zou nemen. Dan kunnen ze in geval van nood me altijd terugvinden.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *