Met de taxi naar het vliegveld en wonder boven wonder hoefde ik niets bij te betalen voor het extra gewicht terwijl we exact hetzelfde bij ons hadden. We vertrekken weer te vroeg. Eigenlijk wel vreemd. Aan de andere kant als iedereen er is en ze krijgen toestemming is er uiteraard niets aan de hand. Het is weer een mooie zonnige dag. Vlucht is prima en de landing in El Calafate is ook netjes. Bij Hertz de huurauto voor de komende 5 dagen opgehaald. Wat een administratie! Er is werkelijk niets geautomatiseerd. We moeten toestemming hebben om met de auto de grens van Chili over te gaan maar dat bewijs kunnen we pas morgen ophalen. We mogen wel alvast vandaag daar voor betalen. We hadden de koffers op een kar gelegd en toen de mijnheer van Hertz met ons meeliep naar de auto zag Amber even niet dat er een glazen pui was. Ze reed er pardoes tegenaan. Alleen een klap was het gevolg en alles was nog heel maar de Hertz mijnheer vroeg wel aan mij of zij echt de chauffeuse was. Gelukkig kon hij er ook om lachen. Daarna naar het schitterende Xelena Hotel. Net buiten het dorp aan het meer en het uitzicht was net als in het vorige hotel geweldig. Na alles op de kamer te hebben gedeponeerd zijn we naar het museum Los Glaciares gegaan om daar alles te leren over gletsjers. Interessant. Ze hadden ook een paar leuke films en het was zeker een bezoek waard.

Vervolgens het stadje/dorpje ingegaan. Eigenlijk is het één grote weg met veel winkeltjes en restaurantjes. Het doet een beetje houthakkerig aan maar heeft ook iets van een wintersportplaatsje. Het is er gemoedelijk en leuk, gewoon een heel lief plekje. Iedereen is vriendelijk en er hangt een heel leuk sfeertje. Natuurlijk moesten we de eerste ijsbar ter wereld bezoeken. Was er eentje met discomuziek en veel lampjes die steeds van kleur wisselden. Ik redde het nog net zonder duizelig te worden. Wat drank betreft kon je uit van alles en nog wat kiezen. Ik heb gekozen voor een lekkere Argentijnse likeur. Mierzoet !! Amber, de BOB, voor ranja met een rietje.

Om warm te blijven kun je het beste maar een beetje dansen. Toen we eruit kwamen had Amber 8 dode vingers, maar daar heeft ze in Nederland ook vaak last van, dus was niet echt verontrustend. Vlak bij de bar waren ze vlees aan het roosteren. Dat eten ze hier in grote hoeveelheden. Maar daar doen wij niet aan mee en nemen gewoon halve porties. Het eten is overigens heerlijk! Nog even door de winkelstraat gelopen en toen weer naar het hotel. We hadden eigenlijk geen idee hoe laat het was en schrokken toen we zagen dat het kwart voor 9 was want Amber moest een kwartier later bij de masseuse zijn.  Ik heb intussen geprobeerd om wat foto’s te mailen maar internet was ontzettend traag en op enig moment maar opgegeven. Daar word ik dan chagrijnig van en omdat we eigenlijk geen honger hadden zijn we om 11 uur maar gaan slapen. Morgen moeten we weer vroeg op.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *