Vanmorgen netjes, zoals zaterdag met de taxichauffeur (via de receptionist van het hotel) afgesproken, opgehaald. Hij lachte me heel vriendelijk toe en dat is eigenlijk de enige communicatie tussen ons geweest. Na een ritje van 2 uur heeft hij me netjes bij het vliegveld afgezet en zelfs mijn koffers helemaal naar de balie gebracht. Ik vond het best even spannend of het allemaal goed zou gaan want ik had geen ticket maar dat heeft helemaal geen probleem gegeven. Paspoort was voldoende. Omdat ik toch nog even tijd had een lekkere massage genomen in zo’n speciale stoel. Ik denk erover om die ook maar aan te schaffen. Beslist geen straf om de dag zo te beginnen. Voorspoedige vlucht gehad en daarna werd ik weer opgewacht door een gids. Wat een verschil toch tussen de ene of de andere. Ik gaf deze een hand, anders had zij het waarschijnlijk niet gedaan, en stelde me netjes voor en daarna liep ze met stevige pas zonder omkijken voor me uit. Hield de deur van de auto voor me open en heeft het vervolgens gepresteerd om de hele weg, toch zo’n 40 minuten er het zwijgen toe te doen. Toen vertelde ze dat ze me vrijdag om 16.30 op komt halen om me naar het vliegveld te brengen. Dat zou dan inhouden dat ik niet de geplande vlucht heb. Dat is niet zo vreemd maar ik had er geen goed gevoel bij. Dus vroeg ik hoe laat mijn vlucht dan is. Die is om 18.10. Dan lijkt 16.30 me geen goed idee. We hebben er nu al drie kwartier over gedaan en vrijdag zitten we ook nog met het weekendverkeer. Wat ik dan zelf dacht ? Wat dacht je van 3 uur ? Zij vond het veel te vroeg dan zat ik veel te lang op het vliegveld. Nou, even een rekensommetje: 2 uur voor de tijd inchecken en minimaal 3 kwartier in het verkeer, dan kom je op 15.25 uur uit dus heb ik een speling van 25 minuten. In haar geval zou ik gewoon te laat zijn geweest. Beter eventueel te lang daar zitten dan te laat aankomen. In ieder geval is dit geen gids, ik had er hier geen van tevoren besteld, om excursies mee te gaan doen. Intussen heb ik het zelf geregeld voor de komende dagen en gaat weer wat spectaculairs worden. Gisteren nog een schrikmomentje. Ik wilde foto’s plaatsen en kreeg toen de mededeling dat ik er maar 53 meer kon plaatsen. Dat is dus een aantal waar ik niet mee uit de voeten kan. Gelijk een mailtje naar de helpdesk wat ik moet doen om meer ruimte te krijgen ! Automatisch antwoord dat ik in ieder geval binnen 2 werkdagen een reactie zal krijgen. Hmmm dat worden dus dan de komende dagen geen foto’s dacht ik al maar nee hoor binnen 10 minuten een reactie van Simplesite dat ze mijn ruimte voor het plaatsen van foto’s verhoogd hebben naar 10.000 stuks en…..wensen me een fijne vakantie in China. Dat is nog eens service !!
Vanmiddag de buurt van het hotel een beetje verkend. Het ligt midden in een Chinese wijk en volgens mij kun je hier alleen maar juwelen kopen. Leuk hotel weer zo typische Chinees. Op een paar minuten afstand een schitterend park met in het centrum daarvan een restaurant. Daar werd Mahjong gespeeld en ik kan jullie verzekeren dat daar heel wat geld over de tafel gaat. Ik schat het aantal mensen, iets meer vrouwen dan mannen, op zo’n 150 die daar lekker aan het spelen waren. Een dame kwam aan me vragen of ik een nekmassage wilde. Nee dat wilde ik niet, of ik dan een oor reiniging wilde. Iemand daar ooit al eens van gehoord ? Ik heb in ieder geval nee gezegd heb geen idee wat ze dan gaan doen. Dus maar het zekere voor het onzekere genomen. Op weg terug naar mijn hotel nog maar wat fruit gescoord want daar heb ik echt behoefte aan.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *