Op weg naar het Kykkos klooster

Om half 8 zaten we aan het ontbijt want we gaan vroeg op pad. Het is de bedoeling om via de Cedervallei naar het Troodosgebergte te rijden. De naam Cedervallei doet zijn naam eer aan want de vallei is met duizenden cederbomen bezaaid. Het is een heel bochtige weg en de omgeving ziet er veel groener uit dan we de vorige dagen hebben gezien. Amber rijdt links alsof ze nooit anders heeft gedaan. Ik voorspel dat ze straks thuis meer moeite heeft om weer rechts te rijden en het stuur links.

Na bijna 2 uur rijden bereiken we het Kykkos klooster of Iera Moni tis Panagio tou Kykko-klooster zoals het klooster eigenlijk heet. Dit is ons doel voor vandaag en ook hier zijn we bijna alleen. Dat is echt geweldig want volgens eerdere berichten konden we hier een enorme drukte verwachten. Nou niet dus of het moet later op de dag nog komen. Als we het museum al hebben bezocht en weer op de binnenplaats lopen komt er een bewaker op Amber afgerend en geeft aan dat ze niet decent genoeg is gekleed. Laat ik nu voor we naar binnen gingen netjes hebben gevraagd of we zo correct waren gekleed. Het antwoord was Ja. Maar Amber kwam, in tweede instantie duidelijk niet door de keuring. Ze kreeg een soort jas omgehangen en kon zo de rest gaan bezichtigen.

 

Deze bewaker had duidelijk niet zijn dag want hij verbood mij om buiten foto’s te maken. Gelukkig kwam diegene waar ik net goedkeuring van had gekregen me te hulp en mocht ik wel foto’s maken.

Cultuurbarbaren

Terugkijkend op dit bezoek moeten we tot de conclusie komen dat we eigenlijk een paar cultuurbarbaren zijn. Er zijn heel veel afbeeldingen van heiligen en Amber heeft gelijk dat je daar nooit iemand op ziet staan die lacht. We hebben ze allemaal bekeken en het is echt zo. Bij een afdeling waar heel mooie, ruim 2000 jaar oude vazen staan, is haar opmerking: die hebben ze bij Intratuin ook.

Na in een nabijgelegen restaurant nog een kopje koffie te hebben gedronken gaan we op ons gemakje weer richting hotel.

Daar arriveren we begin van de middag en gaan gelijk naar een aan de boulevard gelegen eethuisje dat ook bij het hotel hoort.

Nemen weer een gezonde salade en willen dan nog even in het hotel naar de Kult boetiek. Ik wil een net joggingpak kopen en ik heb de indruk dat ze die daar hebben. Maar we zijn vrij vlug klaar met rondkijken. Het zijn allemaal TE dure merken die daar hangen. Gucci, Prado, D&G en Jimmy Choo. Nu niet een genre waar ik een joggingpak in zoek.

Om 4 uur moeten we ons weer melden. Ik krijg vandaag een Gold Cellular Age-restore Facial Therapy by ILA. Net als de vorige keren weer geweldig en ik val spontaan in slaap. Schijnt een goed teken te zijn. Amber krijgt eerst een Almyra Synergie by ILA en daarna nog een Osea Malibu Seaweed Facial behandeling. Wat zullen wij weer lekker slapen vannacht.

 

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *