We vertrekken op tijd naar de Braziliaanse kant van de watervallen. Dat schijnt het spectaculairste te zijn. Onze privéchauffeur brengt ons er naar toe en in het hotel hebben ze gezegd dat we het wel in 2 uur kunnen bekijken. We besluiten om met de chauffeur 3 uur later af te spreken maar als we eenmaal in het park zijn bellen we naar het hotel en maken er 6 uur van. Wat een onzin om dat allemaal in korte tijd te bekijken. Misschien komt het omdat de Argentijnen en de Brazilianen het niet helemaal eens zijn over de watervallen. Ze vinden allebei dat ze aan hun kant het mooiste zijn. De Brazilianen zeggen wel: De Argentijnen hebben de waterval maar bij ons is hij het mooist en eerlijk is eerlijk, ze hebben gelijk.

Ik heb mijn zinnen gezet op een helikoptervlucht boven de waterval maar via internet is die niet meer te bestellen. Volgeboekt. We worden aangesproken door een vriendelijke verkoper van attracties en ik zeg dat ik met de helikopter wil. Dat is geen probleem. Joepie !! Hij brengt ons er naartoe en binnen een half uur zitten we in de lucht. FANTASTISCH !!

Zo’n geweldig overzicht. We vliegen er een paar keer overheen en maken live een filmpje op facebook. Kan iedereen met ons meegenieten. Het meer ziet er heel vredig uit en dan ineens is er in hete midden een heel groot gat en stort het water naar beneden en zie je overal watervallen. Zo gaaf !! Zo’n tocht is altijd veel te kort maar we hebben het in ieder geval gezien.

Onze vriendelijke gids heeft ook nog gezorgd voor een tocht door de jungle met ontelbare mooie vlinders en vogels. Maar vooral de hoeveelheid en de diverse soorten vlinders zijn enorm. Er lopen ook heel veel gouden (spinrag)draden. Moeilijk op de foto te krijgen maar het is me toch gelukt.

Dit gebied is eigenlijk een subtropisch regenwoud. Het is er ook enorm vochtig en je ruikt de aarde. Amber gaat de eerste 10 kilometer met de MTB en ik met de jeep om vervolgens samen met de boot verder te gaan. Je kunt ook kajakken maar dat slaan we over. Amber krijgt daar onwijs pijn van in haar nek en dat is niet de bedoeling. Daarna lopen we naar de watervallen. Nog voordat je ze ziet hoor je het kabaal. In totaal zijn er meer dan 250 watervallen over een lengte van bijna 3 kilometer. De hoogste van 82 meter is de Devil’s Throat. We zullen die morgen ook nog van dichtbij aan de Argentijnse kant gaan bekijken. Wat een geweld en wat prachtig. Je bent dan echt heel nietig bij dat geweld. Opvallend is het dat, zeker voor een zondag, het eigenlijk helemaal niet druk is. Alleen op de loopbrug die ons een schitterend overzicht geven van de grote hoeveelheid watervallen is het wat drukker maar zeker niet wat wij hadden verwacht. Je wordt er heel stil van als je dit allemaal ziet en hoort.

We moeten ons haasten want we willen onze chauffeur niet te lang laten wachten. We kunnen ook met de lift naar boven maar we zijn sportief en gaan te voet ! Hij ziet ons aankomen en zwaait heel enthousiast. Leuke vent die mag ons morgen ook weer rondrijden. Als we thuiskomen nemen we eerst een lekkere warme douche en tutten ons een beetje op. Ook doen we nog een handwasje. Voor het wassen van een shirtje vragen ze hier 7,50 Euro. Ik kan bijna beter nieuwe kopen want als ik het resultaat in China bekeek dan waren ze èn verkleurd èn gekrompen. We gaan uitgebreid eten want gezien ons programma voor morgen zullen we dan wel bekaf zijn dus nemen we het er nu maar van.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *