Eindelijk is het dan zover en gaat het gebeuren !! Nog nooit heb ik zoveel tijd besteed aan de voorbereidingen van een reis maar ik heb ook nog nooit zo’n lange reis, qua tijd en afstanden, gemaakt. Toen Theo op 3 mei 2014 overleed had ik me al snel voorgenomen om een wereldreis te gaan maken en daar een jaar voor uit te trekken. Later heb ik toch besloten om dat in etappes te gaan doen. Velen raden me deze reis af, te gevaarlijk, te lang van huis, te eenzaam en noem verder alles maar op wat het onmogelijk zou moeten maken. Maar ik heb mijn zinnen hierop gezet en ga en we zien wel of het schip ergens gaat stranden, wat ik overigens absoluut niet geloof.

De landen die ik ga bezoeken zijn inmiddels veel minder dan oorspronkelijk de bedoeling was maar om Midden Amerika en Zuid Amerika in één reis te stoppen en dan ook nog te genieten en een beetje rust te hebben is echt te veel van het goede. Ik beperk me dus tot Argentinië, Paraguay, Uruguay, Chili, Peru, Ecuador en Colombia wel met uitstapjes naar de Paaseilanden en de Galapagos eilanden.

Blijf meer dan 4 maanden weg en kom weer terug als alles groen is en de bomen in bloei staan. Ga naar warme gebieden maar ook tochten maken op gletsjers. Heb weer alle vormen van vervoer, inclusief de benenwagen, in mijn programma zitten en ook de hotels zijn weer heel divers. Hoop een paar nachten bij de Indianen te kunnen overnachten en ga het carnaval meemaken. Gewoon spannend en ik heb er zin in !!

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *