Na het ontbijt wordt ik opgehaald en vertrekken we naar de Urumbamba vallei: de Heilige vallei van de Inca’s. Allereerst gaan we naar Awana Kancha, een boederij met kameelachtigen. Lokale families laten ons hier het traditionele weefproces zien en zien we hoe kleding en poncho’s worden gemaakt. Ik maak en live-filmpje waarop te zien is hoe de vieze wol wordt schoongemaakt en geverfd. Daarna bezoeken we in Pisac de kleurrijke indianenmarkt. Na de lunch in een schitterende restaurant/hotel gaan we naar het fort van Ollantaytambo. Dit is een door de Inca’s gebouwde vesting en was een landbouwkundig, religieus, militair en sociaal complex en diende tevens om de toegang tot dit gedeelte van de vallei te bewaken tegen de uit lager gelegen oerwouden afkomstige vijanden.

Daarna nog even gewandeld in het nabijgelegen stadje. Ik slaap in de Heilige Vallei in een schitterend hotel met een geweldig mooie tuin, noem het maar een park. Jammer dat ik hier maar 1 nacht ben. Dat er alleen wifi in de bar en het restaurant is neem ik graag op de koop toe. Het is hier zeker als het donker is en de lantaarns aangaan sprookjesachtig.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *