Vanmorgen geen activiteiten gepland en proberen uit te slapen. Maar al redelijk vroeg word ik gebeld dat ze een andere kamer voor me hebben. Dus is het verkassen geblazen. Om half 2 word ik opgehaald voor een excursie door Cuzco en de omgeving.

We rijden eerst iets buiten de stad, daar zijn de Inca overblijfselen van de tempel en het amfitheater van Quenko te zien.

Daarna het rode fort van Puca Pucara en de vesting van Sacsayhuamán bezocht dat strategisch op een heuvel is gebouwd. De vesting is geconstrueerd met enorme handgeslepen stenen, die met nauwkeurige precisie op en naast elkaar zijn geplaatst. Sommige stenen zijn maar liefst 9 meter lang en hebben een gewicht van 350 ton.

Daarna gaan we terug naar de stad en bezoeken het Santo Domingo klooster. Het is meer een complex dat uit 3 delen bestaat. Een kerk, een deel van het klooster wat open is voor toeristen, maar alleen met een gids en een afgesloten deel waar de monniken wonen. Dit benedictijner klooster is gebouwd op de legendarische Inca tempel Koricancha, de belangrijkste tempel die gewijd is aan de aanbidding van de zon en qua architectuur een van de mooiste bouwwerken van Cuzco. Daarna gaan we naar het Plaza de Armas met de majestueuze kathedraal.

Ik besluit in de stad te blijven want er is een processie aan de gang en wil die bekijken. Veel zie ik er niet meer van maar realiseer dat ik vlak bij een heel goed restaurant ben (althans volgens mijn gids). Daar had hij in ieder geval gelijk in. Na afloop vraag ik ze een taxi te regelen. Dat is safer en laat me bij mijn hotel brengen.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *