Om 7 uur werd ik opgehaald door een niet-Engelssprekende chauffeur die me de rest van de dag in een schitterende limousine naar diverse locaties heeft gereden en dat omgerekend voor nog geen 80 Euro’s. De communicatie ging voornamelijk via mijn vertaal-app. Allereerst naar Dujiangyan dat vooral bekend staat om het irrigatiestelsel. Zo’n 2500 jaar geleden aangelegd en het voldoet nog steeds. Er werd een kunstmatig eiland opgeworpen om de vaak overstromende Min Jiang in twee kanalen te splitsen. Op die manier de stroming te reguleren en water af te laten vloeien naar de akkers. Binnenkort is dit systeem waarschijnlijk overbodig want er wordt 15 kilometer naar het noorden een dam gebouwd. Verder zijn er op het terrein ook verschillende tempels. In het park werd op diverse plaatsen aan ochtendgymnastiek gedaan. Zag er allemaal heel sierlijk uit. De rivier ziet er heel smerig uit en stinkt ook. Er ligt een heleboel drab op het water en dan is het vermakelijk dat er een bordje verboden te zwemmen staat. Geen hond, ook die niet, haalt het toch in zijn hoofd om in die troep te gaan zwemmen. Lekker rondgedoold in het park en nog een kaarsje aangestoken voor iemand die vandaag wordt gecremeerd.
Toen naar Qingcheng Shan. Een geweldig mooi berggebied met op het pad naar boven heel veel mooie taoïstische tempels. Schitterend onderhouden paden lopen naar boven en als je niet wilt lopen dan dragen ze je naar boven. Toch maar niet gedaan maar ze proberen je wel in hun draagstoel te krijgen. Op het maanmuurmeer een tochtje met de boot gemaakt. Eigenlijk wel vreemd dat je toch al behoorlijk hoog in de bergen dan ineens een groot meer hebt. In het theehuis, dat is gesitueerd in een tempel, op 1260 meter hoogte een lekker kannetje chrysanteniumthee genomen en daarna weer verder naar de top. De omgeving is schitterend en als je de niet te drukke paden neemt dan hoor je zoveel vogels fluiten dat je daar alleen maar blij van kan worden. Op enig moment kwam er een helikopter die de rust danig verstoorde en ik moest gelijk denken aan de film Miss Saigon. Vanavond ontzettend lekker gegeten. Gefrituurde garnalen met plaatselijke kruiden en groente. En spicy !!! maar met een pilsje er bij kon ik de brand wel blussen.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *