Een stel honden, waarschijnlijk van de buren, houden het hele hotel wakker. Om 2 uur is er kabaal op de gang en volgens mij zijn er een paar kwaad maar ja, daar kunnen ze in het hotel ook niets aan doen. De gemoederen van een paar raken verhit. Helaas versta ik er niets van. Ontbijt was redelijk en toen op pad om te proberen compeed te kopen. Ik weet niet hoeveel apotheken ik heb bezocht met mijn lege doosje van compeed maar niemand kon me helpen. Dan maar een wandeling langs de Constanera (boulevard) maken, die helemaal is vernieuwd en waar ze super trots op zijn. Is in ieder geval mooi ruimtelijk aangelegd en …. het is er schoon. Encarnacion is een totaal andere stad dan de hoofdstad. Heeft duidelijke Argentijnse invloeden en als je op de boulevard bent zie je ook aan de overkant van het water Posadas liggen. Een moderne stad met veel hoogbouw. Misschien ga ik daar morgen nog wel even naar toe maar dan met een taxi want ik heb dat niet aangevraagd om met mijn huurauto de grens over te gaan. Ik besluit boodschappen te gaan doen in een grote supermarkt. Auto kan netjes onder de winkels worden geparkeerd. Gelijk komen er een paar kinderen op me af en ik denk dat ze vragen of ze op mijn auto moeten passen maar uit het niets verschijnt ineens een bewaker en de kinderen zijn weg voor je er erg in hebt. Koop wat yoghurt, een flesje wasmiddel en waar ik eigenlijk voor ging: een kussensloop. Ik neem naar vreemde landen meestal een kussensloop mee. Dat heb ik nu ook gedaan maar nadat ik die gisteren heb gebruikt ben ik die vergeten. Wilde denk ik daar te snel weg. Ben ook op zoek geweest naar een stop of liever nog zo’n plastic afdekplaatje, om de wasbak af te sluiten zodat ik mijn wasje even in de wasbak kan laten inweken. Maar dat laatste heb ik niet gevonden. Later blijkt dat dit het eerste hotel is waar de afvoer gewoon is af te sluiten.

Ook nog even een kerkje binnengelopen maar ook hier is het niet mogelijk om een kaarsje te branden. Ga toch bijna denken dat het een Nederlandse gewoonte is. Ik heb de hele kerk voor mezelf alleen en ga in het midden van de kerk zitten en denk even aan die mensen waar ik graag een kaarsje voor op zou willen steken. Hopelijk helpt het een beetje.

Dan ga ik mijn hotel maar eens opzoeken. Mijn auto valt iedere keer stil als ik hem start. Maar met veel gas geven houd ik hem aan de praat als ik voor een verkeerslicht moet stoppen valt hij weer stil en later bij het hotel, rij ik heel langzaam de stoep op en ja hoor weer stil. Ben hier niet blij mee. Nog geprobeerd om het verhuurbedrijf hier in de stad te bereiken maar daar krijg ik geen gehoor. In iedere geval maar niet op wegen gaan rijden waar niet veel verkeer is.

Later nog eens geprobeerd om ze te pakken te krijgen maar het lukt me niet. De receptioniste (jaja die spreekt Engels !) heeft het ook geprobeerd. Is maandagochtend om 7 uur pas weer open. Dat wordt morgen improviseren of kleine eindjes rijden op wegen die redelijk druk worden bereden. We zien het wel. Ik heb ook al zo’n beetje een mañana gevoel over me.

Eind van de middag bij het zwembad gaan zitten en zitten fb-en, moet tenslotte wel een beetje bijblijven. Vreemd is het dan als je ziet dat iedereen met een dikke trui loopt. Blijf daar lekker zitten en bestel daar mijn eten en mijn drankje. Bevalt me prima.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *