Na een heel stevig ontbijt met het busje vertrokken om een lange wandeling door de uitlopers van het Andesgebergte in het Parque Nacionale Natural Tayrona te gaan maken. Het was om 8 uur al 30 graden. Na een paar uur buffelen kwamen we bij een geweldig mooi strand en daar zijn we toen neergestreken. Tocht was best zwaar veel klimmen en klauteren maar we hebben het gehaald. Moest heel vaak denken aan de ontvoering van Derk Bolt. Kan me er intussen wel een voorstelling van maken wat die heeft meegemaakt. Bij de terugweg de route genomen die ze met de paarden nemen. Was wel langer maar iets vlakker. Hebben hier 2 uur over gedaan.

Naar hotel en onder de douche. Er was geen warm water en ik zat helemaal onder opgedroogd zand en dat ging er niet zo gemakkelijk af. Met zijn allen weer gaan eten nadat ik mijn terugvlucht naar Amsterdam had geregeld.

Wat ik al een tijd heb gevreesd blijkt ook nog uit te komen. Om het laatste deel van mijn vakantie lekker relaxt af te sluiten heb ik een georganiseerde reis door Colombia via Koning Aap geboekt. Heb het landarrangement genomen wat inhoudt dat ik in- en uitstap in Bogota. In het programma staat dat ook zo. Tig keer het vluchtnummer met ze gecontroleerd want ik wil wel een aansluiting met mijn vlucht naar Amsterdam. Alle keren werd mij verzekerd dat het ok was. Maar telkens stak bij mij het gevoel de kop op dat iets niet klopte. Gisteren begon ik er weer over, ze zullen me wel een zeur hebben gevonden, en wat blijkt mijn gevoel was niet verkeerd. De terugvlucht van de groep is van Cartagena en niet vanuit Bogota. Toch zo’n 2 uur vliegen van elkaar verwijderd. Het vluchtnummer is wel gelijk. Toen maar eens op onderzoek uit. Wat blijkt de vlucht Bogota-Amsterdam maakt een tussenstop in Cartagena. Oh, dat moet dan geen probleem zijn, ik stap gewoon later in. Maar dat had je gedacht ! Contact opgenomen met KLM. Heel snel, het was toch in NL nacht, een reactie. Ik moest € 486,24 bijbetalen. Huh !!! Dat is € 150 voor wijzigingskosten en de rest is tariefsverschil. Maar….die stoel heb ik al een keer betaald hoor !

Lang verhaal, kort verteld, als ik dat doe dan is het zelfs niet eens zeker dat er plaats voor me is want het gaat op basis van beschikbaarheid. Dus als er mensen op de reservelijst staan gaan die waarschijnlijk voor.

Uiteindelijk maar besloten dat ik donderdag in de loop van de dag van Cartagena 2 uur ga vliegen naar Bogota en daar 2 uur later het KLM toestel neem naar…., juist ja Cartagena, waar ik dus net vandaan kom, om vervolgens door te vliegen naar Amsterdam en dan 3 uur later naar Montpellier. Toch voortaan maar alles zelf regelen denk ik. Een geluk, ik houd van reizen en dan met name vliegen.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *