Om 8 uur vertrekken we vol goede moed naar Punta Bandera waar we keurig op tijd ons melden op de Maria Terqueza om een hele dag op de grote catamaran het Andesgebergte in en de meren op te gaan om ijsbergen te gaan bezichtigen. Het is een beetje grauw buiten en later zal het ook nog gaan regenen. We varen over de Braxo Norte via de Braxo Upsala helemaal naar de Upsala gletser. Het water heeft een azuurblauwe kleur, of moet ik zeggen ijsblauw, en dat afgezet tegen de bergen geeft dat een heel speciaal effect. We doen vandaag maar eens gek en hebben een VIP-arrangement genomen. Dat houdt in dat we op het bovendek een hut hebben waar maximaal 20 mensen in mogen en voorzien is van lekkere banken en van fauteuils en een apart balkon. We zijn er met zijn zessen en worden door de bemanning goed verzorgd. Ook de stuurhut mogen we in en die is heel groot en doet zeer luxe aan. We ontmoeten daar Yvonne en Derk twee heel lieve spontane mensen uit Wassenaar en het klikt gelijk. We kletsen wat af op zo’n dag en genieten over en weer van de verhalen. Derk heeft in Zuid-Amerika gewoond en spreekt de taal dus ‘gebruiken’ we hem af en toe als gids/tolk. Had hij gelukkig geen probleem mee. We varen heel dicht langs diverse ijsklompen en gletsjers. Sommige ijsbergen hebben heel aparte supermooie kleuren. Ik zou bijna zeggen koningsblauw.

Nadat we onderweg ook nog een keer van boord waren gegaan voor een korte wandeling naar een paar hutjes waar gaucho’s wonen die wilde koeien in een kraal drijven die dan op hun beurt weer met speciale boten naar de bewoonde wereld worden afgevoerd, hebben ze intussen de tafel gedekt. De koeien moeten weg wat in de winter als alles met sneeuw is bedekt eten ze de bomen kaal. Eten en ook de wijn smaken prima. De zon heeft zich intussen laten zien, eerst flauwtjes maar later weer lekker uitbundig. We zullen het wel verdiend hebben. De mooiste gletsjer was toch wel de Perito Moreno. We zijn behoorlijk dicht langs de enorme steile wand gevaren en uiteindelijk ook nog geluk gehad want we zagen een heel groot stuk ijs afbreken en met donderend geraas in het water terechtkomen. Amber was net aan het filmen. Daarna kwamen er grote golven en lagen we even lekker te deinen. De reis aan boord wordt afgesloten met mijn zondagochtenddrankje: een glas champagne. Met de auto daarna terug naar het dorp om bij Hertz te gaan regelen dat we morgen de grens met Chili over mogen. We zijn net op tijd terug voor mijn massage met hete stenen. Heerlijk !!! Zou zo willen gaan slapen maar doen we toch maar niet. We kleden ons aan en gaan boven een hapje eten. Daar is hier ook niets mis mee. Omdat we morgen niet al te vroeg op moeten staan gun ik mezelf de tijd om even het e.e.a. te regelen en enkele mensen hun mails te beantwoorden maar om half 12, Amber slaapt dan al, vallen toch mijn luikjes dicht.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *