Zo’n 10,5 uur hebben we er over gedaan. Ik heb gelukkig af en toe een beetje kunnen slapen. Het tijdsverschil met Nederland en Frankrijk is 6 uur (later in China). Werd keurig netjes opgewacht door een chauffeur die zich direct over mijn bagage ontfermde en na zo’n 40 minuten waren we in het hotel. Me eerst een beetje opgefrist en toen maar eens beneden gaan kijken. Ik was er al snel uit. Dat werd voor vandaag een fiets. Was eigenlijk veel te klein, reed voor geen meter en daar had ik echt geen zin in dus omgeruild voor een scooter. Je moet bijna levensmoe zijn wil je in deze stad scooter gaan rijden. Ze halen je rechts en links in. Komen je tegemoet. Niemand houdt zich aan de verkeerslichten. Auto’s krioelen er doorheen. Volgens mij betekent rood hier, doorrijden. In het begin zat ik toch niet echt gemakkelijk op dat ding, maar inmiddels heb ik me aardig aangepast en doe ik ook alle dingen die volgens mij verboden zijn.

Bij het Westmeer gaan kijken. Dat is het ontmoetingscentrum en zeker in het weekend is denk ik iedere Chinees uit Hangzhou daar te vinden. Wat een drukte. Als je geluk hebt dan kun je een bootje huren en dan lekker spelevaren op het meer. Op de een of andere manier doet het me denken aan een boekje van Guy de Maupassant.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *