Nadat ik gisterenavond mijn blog had verstuurd en ik lekker voor de houtkachel zat werd er aangeklopt. Of ik zin had om naar een TV-programma te komen kijken. Als ik eerlijk was eigenlijk niet maar ja dat is ook zo onbeleefd dus zei ik ja. Bleek later een uitzending van de Oscar-uitreiking te zijn. Ik dacht eerst een herhaling of zoiets maar dat geloof ik niet want toen Chili een Oscar kreeg en nog wel de allereerste ging het dak eraf en werd er een fles open getrokken. Wat een vreugde. Ja zei Pablo met voetballen bakken jullie en wij er niets van maar dit is toch wel geweldig. Toen ik eindelijk weer in mijn bungalow was, mijn benen waren heel zwaar toen ik daar naartoe liep, volgens mij was de drank van een zeer hoog alcoholpercentage, en in mijn slaapkamer kwam was het zo’n mooi gezicht. De sterrenhemel, wat zijn er toch veel, en het glinsterende meer heb ik besloten om de gordijnen niet dicht te doen. Vanmorgen werd ik wakker van de zon. Geweldig. Wat een plek is dit ! Ze hadden ontbijt klaar gemaakt in hun piepkleine maar oh zo knusse keukentje ipv in de ruimte die daar speciaal voor is bestemd. Het was moeilijk afscheid nemen, wat een lieve mensen.

Toen stond me een rit van een uur of 6 te wachten en eerlijk gezegd ben ik wel een beetje klaar met die wasbord wegen. Onderweg weer de nodige keren moeten stoppen vanwege werkzaamheden en als ik het goed begrijp dan staat er op de borden dat het ongeveer 15 à 20 minuten duurt. Nou…als dat er echt staat dan hebben ze heel langzaam lopende horloges. Vlak voor ik op de plaats van bestemming was nog even met dochterlief en man en Ton zitten facetimen en daarna naar mijn vriendje. Hij stond me al op te wachten, ik was inderdaad bijna een half uur later dan ik had gezegd, en hij had mijn koffers al uit de auto voor die stilstond. Ik rilde een beetje want er stond best een koude wind en gelijk werd de kachel aangemaakt. Hem er wel op gewezen dat de Nederlandse vlag nog steeds op zijn kop hing en daar werd ook iets aan gedaan. Later op de avond heeft hij een heerlijk maal klaargemaakt wat we samen met een fles wijn hebben weggewerkt. De flessen hangen op een hele leuke manier, met touwen, onder aan de trap. Eigenlijk wel geinig hoe je aan elkaar dingen uit kunt leggen terwijl je elkaars taal niet spreekt. In ieder geval was het weer een hele gezellige avond en als verrassing voor mij vertelde hij dat het aggregaat vannacht aanbleef en als tweede verrassing dat hij weer in de bungalow bleef slapen. Ik vind het prima.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *