Na ons ontbijtje zijn we vertrokken naar Bastia. Enerzijds om vast te stellen hoe lang we er voor uit moeten trekken als we volgende week om 8 uur ‘s morgens daar vandaan met de boot naar Nice vertrekken. Valt gelukkig mee. Moeten we in een uurtje kunnen doen. Anderzijds om daarna een stuk te gaan lopen van de smokkelaarsroute. In Bastia hebben we in de oude haven een super salade, met allemaal Corsicaanse specialiteiten, gegeten wat eigenlijk alleen een voorgerecht was maar zo groot en lekker dat we daar allebei genoeg aan hadden. De smokkelaarsroute hebben we uiteindelijk niet gedaan omdat donkere wolken zich boven de bergen samen pakten. Het zag er heel grimmig uit en dan ga je natuurlijk niet in de bergen wandelen. We hebben het dan ook gelaten bij een wandeling in de haven van het mooie dorpje Macinaggio.

Vervolgens besloten om via de westkant van het bovenste deel van Cap Corse terug te rijden naar Corte. Dwars overgestoken naar Morsiglia. Een schitterende weg met prachtige natuur maar zoals alle wegen hier op Corsica nog geen 100 meter rechte weg. Ik word heerlijk gereden en Alexandra rijdt als een speer over de kronkelweggetjes. Nadat we in het hotel terug waren een beetje zitten internetten en wat administratie gedaan. Daarna naar het gezellige centrum gereden om een hapje te eten.

Parkeren leek eerst een ramp te zijn maar toen hadden we nog niet ontdekt dat er een hele grote parkeergarage was. Voor we terugreden naar het hotel de bank nog even geplunderd en daarna voor de tweede avond op rij de weg versperd zien door een koe die midden op de weg liep en zich van niets en niemand wat aantrok.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *