Om 8 uur sta ik op de steiger in de haven om naar de Ballestas Eilanden te gaan. Het is al lekker op het water. De eilanden liggen zo’n 22 kilometer van de kust en worden bewoond door miljoenen Jan van Genten, pelikanen, zeeleeuwen (die heb ik niet zoveel gezien) maar vooral Humboldt pinguïns.

Op weg daar naartoe bekijken we eerst de beroemde Candelabra, een geolief in de vorm van en kandelaar. Wat een vogels !! Schitterend. Je schijnt deze tocht in de ochtend te moeten doen omdat anders de golven te hoog zijn. Op een van de foto’s is heel goed te zien hoeveel pinguïns er op een kluitje zitten. Het ziet er echt zwart van. Geweldige trip. Hiermee sluit ik mijn excursies in Peru af. Ik had al hoge verwachtingen van dit land maar het is nog veel mooier dan ik had kunnen dromen. Hier wil ik nog wel een keer naar terug. Later op de middag met bus naar Lima en vanuit busstation naar mijn hotel gebracht. Daar wacht me een verrassing ik word om kwart over 5 opgehaald om naar het vliegveld gebracht te worden. Dat wordt een kort nachtje.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *