Het is weer een mooie dag en vandaag, op mijn 75e verjaardag, gaan we een rondrit maken in het noordwesten van het eiland. Vanuit Corte zijn we richting I’lle Rousse gereden om vervolgens via Calvi, Parc naturel Regional de Corse, het natuurreservaat Scandola, de Calanches de Piana naar het dorpje Piana gereden. Schitterende natuurgebieden doorkruist. Alleen dat al was de moeite waard. Diverse leuke plaatsen bezocht zoals Pietralba, Urtaca, Palascalgajola, Lumio en daarna naar Calvi. Dat plaatsje ligt in een prachtige baai in het noordwesten. Het is een vrij rustig dorp met winkels, restaurants, een burcht en natuurlijk een heel leuke haven.

Het water was lekker ruig en daar een paar mooie foto’s van gemaakt. Aan de haven geluncht en wat rond gelopen en daarna weer de kustlijn verder gevolgd via Calenzana, Galéria, Osani, Curzo, Pattinello naar Porto. Dat was het mooiste dorp dat we hebben gezien. Het schiereiland Scandola behoort tot de World Heritage Site van Unesco Werelderfgoed. Deze prachtige rotsmassa ligt tussen de Golfe de Galeria en de Golfe de Girolata in. De prachtige rode kliffen, grotten en de bijzondere flora en fauna zijn uitzonderlijk. Alles was hier al getooid in de schitterende kleuren van de Indian Summer.

Het was werkelijk een sprookje. Toen naar Calanques de Piana en volgens de reisgidsen het plaatsje Piana wat het mooiste van heel Corsica zou moeten zijn. Nou dat was een grote teleurstelling. Zonde van het omrijden alhoewel de Calanches schitterend waren. Helaas kon je niet langs de kant van de weg stoppen. Daar was het veel te gevaarlijk voor. Toch nog een paar leuke foto’s gemaakt. Toen op weg naar ons hotel via Marignan, Evisa en Albertacce. Onderweg allemaal loslopende dieren gezien, koeien, varkens, geiten en kippen.

Dat kan hier allemaal. In Evisa stonden in een tuin een paar heel mooie beelden die gemaakt waren van boomstammen en wortels. Terwijl we die aan het bewonderen waren kwam de eigenaar en hij heeft nog enige uitleg gegeven. Helaas moesten we weer verder want het had best even wat langer mogen duren. Hij was beslist een zonde waard.

In plaats van eerst naar het hotel te gaan zijn we gelijk maar het dorp in gegaan om te gaan eten. We waren allebei bekaf en zijn weer redelijk op tijd naar bed gegaan.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *