Slapen nog niet niet op de landingsbaan

Vandaag konden we ons een hele dag aan Winnipeg wijden en daar de boel onveilig gaan maken. Amber wilde naar een outlet en alhoewel we allebei een vreselijke hekel hebben aan winkelen vond ik dat goed. Die shopping mall lag iets buiten het dorp. Was groot, zag er redelijk nieuw uit en heel ruim opgezet. Het aantal bezoekers kon je op één hand tellen. Als dat altijd zo is dan kan niemand hier een droge boterham verdienen. We deden een rondje door het immense gebouw, keken elkaar aan en wisten het al: wegwezen hier. Maar dochterlief had nog een winkel op het oog, eentje speciaal gericht op buitensport. Daar had ze het beter naar haar zin. Heeft nog een paar jassen gepast o.a. een Canadian goose maar toch maar verstandig geweest en hem niet gekocht. Deze shop was vooral gespecialiseerd in jagen en vissen en voor alle leeftijden kleding voor het buitenleven.

Ikea

Vlakbij was er een grote Ikea en uit balorigheid zijn we daar even gaan kijken. Gewoon of je in Nederland of Frankrijk deze winkel bezoekt. We hebben wel de indruk dat het hier duurder is. We hebben van een paar artikelen de prijs genoteerd. Willen we toch nog wel even nakijken.

Toen de stad in. We hebben geen idee wat er aan de hand is maar het is er zo rustig dat we een paar keer in onze agenda hebben gekeken of het echt een doordeweekse dag was.

Het schitterende museum voor Human rights was gesloten dus kwamen we daar ook niet veel verder dan van alle kanten dit bijzondere gebouw op de gevoelige plaat vastleggen. In het park ernaast staat een een beeld van Gandhi.

Ze hebben hier ook een Erasmusbrug

Gelijk ook maar de ernaast gelegen ‘Erasmusbrug’ vereeuwigd.

Dan maar ons hotel op gaan zoeken. We wisten dat het bij het vliegveld was maar dat het zo dicht bij de start- en landingsbaan lag was echt een verrassing. Gelukkig was het prima geïsoleerd en hadden we geen geluidsoverlast.

Behoorlijk wat kilometers gemaakt

Huurauto teruggebracht en we hadden toch mooi 2.800 met deze bolide gereden. Was ons prima bevallen en we hebben door deze rit te maken ontzettend veel mooie dingen gezien en genoten van de ongelooflijk mooie Indian Summer. Dit hebben we alvast gehad nu nog afwachten wat de rest van deze vakantie ons gaat brengen.

Briefing

Na een uitstekend diner hadden we om 21 uur een briefing en werden de laatste instructies gegeven. Kennis gemaakt met onze gids, een zeer humoristische dame met de naam Kaycy. Toen iedereen binnen was en ze de deur had gesloten zei ze: ‘Hi folks, welcome on the meeting of the Scientology’s Church.’ Een paar mensen konden daar duidelijk niet om lachen, dus zei ze maar snel dat het een grapje was. Die zullen de komende dagen nog aan haar gevoel voor humor moeten werken. De belangrijkste boodschap was toch wel dat wanneer we morgen in Churchill zijn en daar rondlopen altijd om ons heen moeten kijken of we een beer zien. Vorige week waren er nog beren in het dorp gesignaleerd. Die worden dan netjes gevangen en naar de gevangenis gebracht. Daar blijven ze ongeveer 30 dagen en daarna worden ze, per helikopter, weer netjes teruggebracht. In die 30 dagen krijgen ze allen water en ik dacht vitaminen maar in ieder geval geen eten. Ze moeten leren dat ze daar niet mogen komen.

Achteruit weglopen als je tegenover een beer komt te staan

Als je tegenover een beer komt te staan niet gaan rennen. Langzaam achteruitlopen, nooit je rug naar ze toedraaien, en het eerste het beste huis binnen stappen. Om deze reden hebben de bewoners, vandaag 899 in totaal, nooit hun deuren op slot.

Na de briefing de koffers in orde gemaakt. In een tas alleen de spullen meenemen voor de komende dagen en in de koffer alles wat in het hotel kan blijven. Toen vlug gaan slapen want om 6 uur komen ze de bagage ophalen. Dat gaat wel met het vliegtuig mee maar na aankomst wordt het gelijk naar de lodge gebracht. Dus voldoende kleren achterhouden om dag 1 in Churchill door te komen.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *