Om 9 uur werd ik opgehaald om daarna met de bus naar Guayaquil te gaan. Een busrit van bijna 4 uur en voor de prijs van $ 8. Ging allemaal voorspoedig. We vertrokken in de Andes op behoorlijke hoogte en kwamen aan bij de kust en het klimaat was intussen veranderd in een tropisch klimaat. Als je dan uit de bus met airco stapt, het was gewoon een beetje koud, dan krijg je me toch een opduvel bij die temperatuur en vochtigheid. Bij aankomst moest ik zelf een taxi regelen maar wist intussen waar ik allemaal op moest letten.

Had bij het vertrek al gezien dat de kranten een zwarte voorpagina hadden met witte letters. In de bus begreep ik dat het te maken had met de ontvoering van 2 journalisten en hun chauffeur op de grens van Ecuador en Colombia. Intussen was bekend geworden dat ze waren gedood. In de bus zat ook gewapende bewaking. Dat heeft toch altijd iets grimmigs.

In het hotel waar ik een schitterende kamer kreeg, deLuxe Queen room, werd me verteld dat ik beter niet alleen de straat op kon.

Wel op het plein waaraan het hotel ligt en dan een stukje in de grote straten die daar aan grenzen maar verder niet en beslist voor donker weer binnen zijn. Waar is de tijd gebleven dat ik voor donker thuis moest zijn ?

Ben maar vroeg gaan eten bij een restaurant waar je net zoveel lobster mag eten als je wilt voor een vaste prijs. Lekker glaasje wijn erbij. Wie doet me wat. Toen ik terugkwam stond er een verrassing van lekkernijen op mijn kamer. Ik dacht dat ik dat van het hotel had gekregen maar dat bleek niet het geval te zijn. Was bezorgd met de mededelingen: for my Queen. Ik denk dat iemand mijn FB heeft gezien en een geintje uit heeft gehaald. Het was in ieder geval heel lekker.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *