Waarom ik deze trip ga maken.

De KLM bestaat vandaag, 7 oktober 2019, 100 jaar. Het zal iedereen die mij kent niet zijn ontgaan dat ik de huisjes van onze Koninklijke spaar. Huisje nummer honderd wilde ik krijgen op de eerste dag dat het werd uitgegeven en uit handen van een KLM-medewerker. Om daarvoor in aanmerking te komen moet je op die dag een intercontinentale reis maken in de Businessclass. Al twee jaar roep ik dat ik die dag ga vliegen om mijn collectie compleet te maken. Waar naartoe de reis zou gaan maakte me niet eens zoveel uit.

IJsberen gaan spotten

Een vriendin vertelde over een tocht in Noord Canada. De mogelijkheid bestond om daar ijsberen te gaan spotten. Dat leek me wel een geweldig ervaring. Info opgevraagd en toen waren we er snel uit. Moeder en dochter besloten om op berenexpeditie te gaan en zo kwam het dat we vandaag vertrokken naar Toronto.

RTL

Vooraf was het nog even druk en spannend. Op weg naar bonuszoon en familie om te gaan lunchen werd ik benaderd of ik mee wilde werken aan een bericht voor RTL-nieuws over verzamelaars van KLM-huisjes. Dat wilde ik wel en zo ontstond er een telefonisch interview met een verslaggeefster. Dat werd later op RTL-nieuws geplaatst. Er werd toen ook gevraagd of ik eventueel mee wilde werken aan een TV-rapportage, later op de dag. Ook daar had ik geen bezwaar tegen. Zo stond ik een uurtje later op Schiphol en werd er een rapportage gemaakt voor de uitzending van RTL-nieuws aan het begin van de avond.

Huis ten Bosch

Het huisje is intussen om 16.00 onthuld en het is het Paleis Huis ten Bosch. Ik had zelf gegokt op Paleis Soestdijk. Wat heel frappant is dat tot het laatste moment geheim is gebleven welke huisje het zou zijn. Een ware prestatie.

Om 18.00 vertrokken we om begin van de avond, na een vlucht van 7 uur, in Toronto aan te komen. Nu kan de vakantie echt gaan beginnen.

Prijsvraag

Een tijdje geleden had ik op de facebook-pagina van KLM huisjes, die ik samen met Amber beheer een prijsvraag gestart. Huisje nummer 99 had ik dubbel en dat wilde ik weggeven aan diegene die zou raden welk huisje nummer 100 zou zijn. Om 16.00 uur heeft de President-Directeur van de KLM dat onthult. Het is een replica geworden van Paleis Huis ten Bosch. Er waren drie mensen die dat hebben geraden, dus moest er geloot worden.

En de winnaar is:

Gelukkig was de steward bereid om dat te doen. Amber heeft de namen opgeschreven en de steward heeft de winnaar getrokken. Daarna het filmpje op de facebookpagina gezet.

Reis verliep vlot en met de shuttle zijn we naar ons eerste hotel gebracht. We slapen bij Marriott en morgenochtend gaan we pas de huurauto ophalen. Het begin is er en we hebben er heel veel zin in.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *