Dit was de ergste nacht in tijden. Ik heb zo’n onwijze jeuk gehad dat is niet te beschrijven. Het spul dat ik van de apotheek heb gekregen helpt een kwartiertje en daarna komt de jeuk in alle hevigheid weer terug. Van alles geprobeerd. Heb van de receptie ook nog mentholpoeder gekregen en ook dat heeft maar een werking van zo’n 15 minuten. Als het niet meer te harden was dan ging ik maar weer onder een lauwe tot koude douche. Depte mijn lijf af en smeerde het dan in met alles wat ik had. Uiteindelijk heb ik een plastic regenjas die ik hier had gekocht op bed gelegd en handdoeken nat gemaakt en me daar in gewikkeld. Wat een ellende. Goed daarna met de shuttle naar het vliegveld. Daar ging alles prima en het leek wel of de jeuk minder was, maar zoals ik al schreef: leek want toen ik eenmaal gesetteld was in het vliegtuig kwam het in alle hevigheid terug. Gelukkig overkomt me dit aan het einde van de reis en niet in het begin. Ik heb me ook alle dagen met DEET ingesmeerd, want ik ben super allergisch voor muggenbeten en aanverwante beestjes, en dat is gelukkig goed gegaan. Op weg naar het vliegveld realiseerde ik me ineens dat ze hier links rijden. Kun je nagaan heb ik hier toch een aantal dagen gelopen en niet eens opgevallen. Nu het zover is dat ik onderweg naar huis ben heb ik daar ook wel weer zin in. Begrepen dat het de komende dagen in ieder geval lekker weer is en ook heel belangrijk, ik kom niet in een leeg huis. Dochterlief met man en kinderen (ik bedoel de drie honden) zijn er al. Dus dat is een heerlijk vooruitzicht. De reis is verder goed verlopen. Wel regelmatig ingesmeerd maar de jeuk was wel draaglijker dan vannacht. Raar is dan dat het ineens weer over het hele lichaam gaat jeuken en de vlekken dan ook knalrood zijn.
Op Schiphol even een paar tegenvallers. Om te beginnen wilden de wieltjes van mijn koffer niet meer wat ik graag wil, namelijk rijden. Inspectie wees uit dat mijn koffer op twee plaatsen bij de wieltjes is gebroken. Diagonaal dus ik kan hem ook niet meer trekken. Niet leuk met een gewicht van 25 kilo. Gelijk naar de afdeling aangifte gegaan en daar is het genoteerd en heb een formulier meegekregen dat ik verder in moet vullen. Komt goed. Toen de mevrouw mijn koffer inspecteerde zag ze dat de rits voor de helft open was. Toen bleek dat één van de twee slotjes eraf was geknipt en de rits kon zodoende, van dat gedeelte, dus geopend worden. Dan kun je overigens nog niet gelijk bij mijn spullen want die zitten dan in een binnen gedeelte dat ook met ritsen is afgesloten. De dame van de bagageclaims adviseerde met mijn koffer naar de douane te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Daar mijn koffer verder geïnspecteerd maar ik mis niets. De enige mogelijkheid suggereerde de douanier dat er iets ingeschoven is en later eruit gehaald maar daar is geen enkel bewijs voor.
Ja, en toen kwam de tweede domper. Ik had een kamer geboekt achter de douane, zodat ik morgenochtend zo op de trein kan stappen naar Montpellier maar dan ging dus niet. Ik mocht niet meer terug en je kunt daar dan alleen maar komen als je een geldige instapkaart hebt. Holadiejee !! Nog gebeld naar het boekingskantoor maar het enige dat ik voor elkaar kon krijgen was dat ze beloofden mijn geld terug te storten. Ook niet onbelangrijk. Dus toen maar via Booking.com een kamer gehuurd in een hotel dat ook een shuttlebus heeft. Bus chauffeur was heel aardig en heeft me met mijn koffer geholpen. Daar heb ik trouwens in China ook niet over te klagen gehad. Ik heb dus morgen een paar plaatsen waar het problemen op kan leveren. Hier bij het instappen, maar reken dan toch weer op de bereidheid van de buschauffeur, bij het uitstappen en gaan naar het perron. Overstappen in Brussel, niet zoveel tijd, en Valence, ruim de tijd en dan ben ik al in Montpellier en daar staan Amber en Marc. De enige kritieke plaats is Brussel. Ga in de trein bij de conducteur proberen of die een kruier kan bestellen. Komt goed !! morgenavond slaap ik weer in mijn eigen bedje !

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *