Oorspronkelijk had ik in mijn planning staan dat ik hier 2 nachten zou blijven en dan naar Caleta Tortel verder zou gaan. Maar daar kon ik geen kamer meer vinden dus wordt het hier 3 nachten, dat is geen straf, en ben ik vandaag op en neer naar Tortel geweest.

Maar eerst naar de supermarkt om inkopen te doen. Toen ik de voordeur opende lag er een hond voor de deur en die is niet meer weg te slaan. Ook eind van de dag toen ik thuiskwam lag hij er weer. Kwam kwispelstaartend op me af maar het gaat me te ver om hem naar binnen te halen, maar is wel een lieverd.

Het dorpje heeft maar een paar honderd inwoners die leven van de houtindustrie en de visserij en ligt aan het eind van de Carretera Austral. Voor die weg er was, was het dorpje, dat aan de monding van de Baker rivier ligt, alleen per boot te bereiken. De huizen hier staan op houten palen en in het dorp zijn er geen echte straten. Er is in het centrum een plein en vanaf daar zijn er wandelpaden. Die paden zijn allemaal van het hout van Guaitecas Cypress gemaakt en dat is ook goed te ruiken.

Daar geluncht en wat zitten kletsen met backpackers want die zijn er in grote hoeveelheden en toen weer terug naar mijn bungalow met geweldig uitzicht.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *