We staan vroeg op en zitten om half 8 te ontbijten. Vandaag gaan we weer naar huis maar we willen eerst nog naar Nicosia. We vliegen om 3 uur.

Het grootste gedeelte van de rit hebben we al een keer gezien op de dag van aankomst en het kan ons niet echt bekoren. In Nicosia lopen we tegen de ene opbreking na de ander aan en allemaal opleidingen. We besluiten eerst maar een kop koffie te drinken en daar te vragen hoe we in het centrum moeten komen. Volgens de serveerster ligt de hele binnenstad op zijn gat en ze kan ons in ieder geval niet warm krijgen om daar naar toe te gaan. We lopen nog even wat doelloos rond maar besluiten dan alvast richting vliegveld te rijden maar dan via de kust en bij MacKenzie Beach te gaan eten. Op weg daar naartoe komen we nog langs het Larnaca zoutmeer. Het water ziet er uit als melk en als het water nog lager staat dan kun je zo het zout opscheppen. Het is niet meer in gebruik en eigenlijk alleen een toeristische plek geworden waar in de winter de flamingo’s zich nestelen. Daar was het nu nog een beetje te vroeg voor. Is wel een mooi gezicht en zeker met de weerschijn van de huizen aan de overkant in het water maken we nog een paar mooie plaatjes.

Aan het strand vinden we een tentje en eten daar wat maar het kan niet in de schaduw staan van onze andere lunches deze week. We besluiten de auto in de gaan leveren en richting luchthaven te gaan. Dit was niet ons leukste dagje. We zijn er weer aan toe om naar huis te gaan. Het is heerlijk geweest en we zijn in ieder geval heel ZEN.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *