Groot deel van de dag besteed aan het bijwerken van mijn blog en nog wat andere administratie want ook al ben je niet thuis dat gaat toch gewoon door.

Zit lekker op het terras dat op het dak van het hotel is gesitueerd en vanwaar je uitzicht hebt over de hele stad. Het is warm maar niet TE, gewoon lekker met een zuchtje wind.

Het is een erg leuk hotel. De kamers zijn niet groot, je mag ze eerder klein noemen maar super schoon en alles wat je nodig hebt is er. Eigenaars, een jong stel van rond de 50, doen het uitstekend. Personeel is wisselend. De meesten prima. In de loop van de middag naar de stad gegaan. Het is de meest Noordelijke stad van Chili en vooral belangrijk als haven. Vroeger werd hier vandaan het zilver verscheept naar Europa. Ze hebben ook de grootste vissersvloot van Zuid Amerika. Er rijden hier ontzettend veel taxi’s. Drie soorten, de gewone zwarte met geel dak. Die moet je niet nemen. Dan heb je er waar bovenop een groot cijfer staat. Vanuit de stad moet je een taxi aanhouden met dat nummer van je wijk en dan heb je ook nog de Ueber. Je stapt in, zegt waar je naartoe moet en dan proberen ze nog een aantal klantjes te zoeken die ook die kant op gaan. Prijs : ik heb 1000 (€ 1,35) peso maar ook 3000 (€ 4) moeten betalen. Afhankelijk van het aantal klanten in 1 taxi en met de normale taxi is het 20.000 (€ 26,50). Scheelt nogal wat. Kun je hier goed voor eten voor het verschil.

In het centrum de St Marks Cathedral bezocht. Een ontwerp van Gustav Eiffel. De kerk is bijna helemaal van staal en de voorgevormde palen en platen werden in Frankrijk gemaakt en hier naartoe verscheept. Een aparte zeer open kerk met heel veel licht. Komt natuurlijk ook omdat het gewone ramen zijn en geen glas-in-lood. Daarna de leuke winkelstraat in gelopen en het geheel komt als heel gemoedelijk over. Het lijkt ook alsof hier minder armoede is en bijna geen zwervers of bedelaars dan in andere delen van Chili.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *