Dit was vandaag niet mijn meest succesvolle reisdag. Over 1140 kilometer 14 uur gedaan. Ik ben, voor mijn gevoel, wel 100 keer omgeleid vanwege verkeerssituaties.

De huif van de aanhanger ging kapot. Omdat de aanhanger een tijd buiten heeft gestaan en er toen water op het zeil bleef staan heeft het frame waarschijnlijk een opduvel gekregen en vandaag tijdens het rijden begaf de voorste stang (het dichtst bij de auto) het. Ben toen nog een tijd doorgereden. Stom want toen stond er zoveel spanning op het zeil dat daar nu een scheur in zit. Dus het hele zeil er maar afgehaald onder het toeziend oog van velen (en niemand die even komt helpen hoor !).

 

Vuurgevecht op de autosnelweg

Daarna diverse omleidingen door hele leuke dorpjes, dat dan weer wel. Op enig moment zag ik wel heel veel blauwe lampen en kreeg ik op mijn scherm: Vuurgevecht op de weg en een later met de mededeling op beide rijbanen.

Alles stond stil en uiteindelijk zijn we omgeleid nadat er door de gendarme een hek van slot werd gehaald. Toen waren echter de problemen nog niet over. Het was denk ik normaal een redelijk zandpad maar door de regen van de afgelopen weken werd het nu in korte tijd een modderpoel. Auto’s bleven steken en stonden schots en scheef en belemmerden de weg. Gelukkig heb ik een redelijk motor in de auto en 4WD dus kon ik er langs. Aanhanger ging echt alle kanten op.

 

Nog meer pech met de aanhanger

Of het door het slechte wegdek in België komt of omdat ik het neuswiel niet goed aangedraaid had maar op enig moment een vreselijk kabaal. Ik dacht aan een lekke band maar gelukkig was het dat niet. Neuswiel vastgezet en toen was dat ook weer verholpen. De laatste hobbel kwam hier vlak bij het hotel in Luik. Ik was zo blij dat ik er bijna was, zag het hotel al, en luisterde te goed naar routemiep die zei dat ik rechtsaf moest. Gehoorzaam dat ik was reed ik een smalle straat in met aan weerszijden geparkeerde auto’s. Toen ik een stukje had gereden zag ik het al. De neuzen stonden allemaal mijn kant uit en ja hoor, natuurlijk kwam er een auto inrijden en kon ik een heel stuk terug. Valt om de drommel niet mee met een aanhanger. Maar ook dat is ook weer gelukt.

Nu even snel onder het water springen, tandjes poetsen, anti-rimpelcrème op mijn toet en naar mijn bedje. Morgenochtend om 9 uur heb ik een afspraak bij David van Alfapixel die me gaat proberen wegwijs te maken in het doolhof van websites bouwen en vooral onderhouden. Ik hoop dat hij engelengeduld heeft.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *