Mijn boek

Zal ik ?

Wie droomt er nu niet van om een boek te gaan schrijven ! Meer dan een miljoen mensen hebben dat plan maar helaas is het niet iedereen gegeven om het ook uit te voeren.

Tijdens mijn lange vakanties, waar ik steevast elke avond mijn belevenissen van die dag aan het papier toevertrouwde, dacht ik iedere keer; wat zou het mooi zijn als ik dit eens zou kunnen bundelen en uitgeven in boekvorm. Maar daar bleef het dan ook bij. Terug van de vakanties is er altijd zoveel te doen. Familie, vrienden en kennissen laten weten dat je weer in het land bent, bezoekjes afleggen en bezoek ontvangen. De tuin die weer veel tijd vergt, de achterstallige post die weggewerkt moet worden. Laten we vooral niet vergeten mijn tijdverslindende hobby’s die weer om de nodige aandacht vragen en verder. Maar vooral gewoon genieten van het thuis zijn en het heerlijk niets doen.

Nu of nooit

Maar deze keer, na mijn omzwervingen van vier maanden door Zuid-Amerika, waarvan de eerste 2 weken met dochterlief Amber en daarna in mijn uppie, gebeurde er nog iets. Ik kwam in contact met een scammer. Zijn vele berichtjes, liedjes en gedichten streelden mijn ego en vroegen steeds weer mijn aandacht. Van het begin af aan was het mij duidelijk dat het allemaal fake was maar ik beantwoordde wel zijn berichtjes. Het werd spannend, af en toe heel spannend en soms zelfs een beetje gevaarlijk. Dat gaf me juist een kick. Die combinatie van reizen door verschillende landen, heel veel indrukken op doen en de sensatie van de berichtjes van mijn ‘lover’, maakte dit tot een onvergetelijke vakantie. Als ik ooit een boek wil gaan schrijven dan moet ik dat nu doen over deze vakantie. Die leent zich daar bij uitstek voor !

Schrijfcursus in de Algarve

Heel toevallig las ik dat Marelle Boersma, schrijfster van vele thrillerboeken, ook schrijfvakanties gaf en toen ik ontdekte dat die in het zonnige Zuiden van Portugal werden gegeven heb ik me geen moment bedacht. Het is nu of nooit. En zo is het gekomen: op 22 september was het zover en begon een weekje luisteren, het geleerde in de praktijk brengen, schrijven, commentaar ontvangen, herschrijven en vooral schrappen. Want schrijven is veel, heel veel schrappen en opnieuw beginnen.

Omdat er stukken in zitten waar ik niet over mag praten vanwege geheimhoudingsplicht, heb ik gekozen voor de romanvorm. Mijn vakantie ervaringen berusten op waarheid. De rest van het verhaal is een combinatie van mijn belevenissen en die van lotgenoten maar ook fantasie. Zo is het aan de lezer om uit te vinden wat waarheid en wat fictie is.

Hello Honey are you there

Intussen heeft mijn boek een titel. Het is: Hello Honey are you there. Waarom deze titel? Omdat bijna ieder bericht of chat dat ik met mijn scammer voerde, dit zijn openingswoorden waren. Er is ook een fb-pagina met deze naam aangemaakt en die kunt u hier vinden

Het schrijfproces

Het lijkt allemaal zo simpel. Even een boek schrijven maar je moet naast het schrijven ook ontelbare keuzes maken voor een boek in de winkel ligt. Hoe dat proces werkt en wat er allemaal bij komt kijken beschrijf ik hier.

Aangespoelde verhalen

Lees hier alles over deze bundel waar 15 schrijvers een verhaal vertellen over Ameland