Corsica here we come !!

Vandaag 7 september 2017 hadden we, Alexandra en ik, geboekt om met de boot van Nice naar Bastia op Corsica te varen. We waren van plan om daar een weekje te gaan genieten van het mooie herfstweer. Maar dat liep anders ! In het Caribisch gebied woedde de grootste orkaan in dat gebied ooit. Irma een orkaan van de categorie 5 met zelfs uitlopers naar categorie 6. De dochter van Alexandra woont met partner op St. Barth en laat dat eiland nu precies op de verwoestende route liggen van de orkaan.

Uitgesteld

Daarom hebben we besloten om onze reis uit te stellen tot er meer zekerheid is. Zo hebben we toch geen rust. St Barth is helemaal van de buitenwereld afgesneden dus is er geen contact mogelijk. Vanmiddag rond de klok van 1 uur kwam eindelijk het verlossende telefoontje. Dochter en partner zijn veilig en hebben behalve heel angstige uren het noodweer goed doorstaan. De ontlading bij Alexandra kwam daarna. Nu kunnen we morgen met een gerust hart aan ons avontuur gaan beginnen. De materiële schade op het eiland is enorm. In november start het nieuwe seizoen en de inwoners gaan nu met man en macht aan het werk om alles weer in orde te krijgen voor die tijd.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *