Mijn boek is af! (en je kan het bestellen in de boekhandel)

Geloof me, het is een geweldig boek geworden en ik ben niet de enige die dat vindt. 

“Spannend, informatief en een tikkeltje ondeugend.”


Amber den Hoed-van Driel, proeflezer en dochter

Ondanks dat ik op de zijlijn virtueel aanwezig was, heeft Elly mij weten te boeien.

Alexandra Hirschfeld, proeflezer en met haar had ik tijdens mijn vakantie contact en zij heeft mij voor domme dingen behoed,

De schitterende locaties die ik heb bezocht heb ik zo proberen te omschrijven dat de lezer de sfeer proeft, de bloemen ruikt en de vogels hoort zingen.

Er waren ook moeilijke momenten zoals die keer dat ik in handen viel van twee neptaxichauffeurs die me geld afhandig probeerden te maken. Gelukkig werd ik uit die benarde situatie gered. 

Wat te denken van de nachtelijke zoektocht naar kaaimannen? We dachten dat ze er niet waren, tot we met een sterke lamp over het pikdonkere water schenen en er honderden lampjes flikkerden. Het waren echter geen lampjes maar volgens de gids de ogen van de vele kaaimannen. Eén van de weinige momenten dat ik bang was.

Alles staat in het ruim 400 pagina’s tellende boek “Hello honey, are you there?’, met als ondertitel: In de ban van een scammer.
Elly van Driel

Ik heb aandacht besteed aan de bijzonderheden tijdens mijn reis en vooral de spannende en emotionele ervaringen opgeschreven. Want hoe ontroerend is het als een gids en een chauffeur, die je een paar dagen hebben begeleid, bij het afscheid nemen je een cadeau overhandigen terwijl je weet dat ze amper geld hebben om eten te kopen?

Mijn verblijf in de rimboe was vermoeiend en dat is zelfs een understatement. Ik heb er wel de beginselen van overleven geleerd. De eerste dag leerde ik hoe ik levende maden moest ontdoen van hun kopje om ze daarna op te eten. Ik kreeg uitleg over eetbare bessen en bloemen en wat nog belangrijker was; welke ik juist niet moest aanraken.

Die dagen in de rimboe was ik ook onbereikbaar voor de buitenwereld en dat had ik nodig om alles op een rijtje te zetten. De dagelijkse contacten met George, mijn internetlover, waren intensief. Ik schommelde een beetje tussen hoop en zeker weten dat je belazerd wordt. De gesprekken die eerst over uiteenlopende onderwerpen gingen veranderden in gesprekken over geld. Zijn opmerkingen dat ik de ware was en met wie hij de rest van zijn leven verder wilde, waren toch wel erg mooi. Het werd steeds spannender, indringender en agressiever. Toch kwam ik er niet van los. Inmiddels weet ik ook waarom.

Het is te koop vanaf 1 mei 2021
voor € 20 bij de plaatselijke boekhandel en bij BOL.com .

Mijn redacteuren en proeflezers schreven er dit over:

Wat een prachtboek! Enerzijds volg je als lezer het spannende, bizarre verhaal rondom George, anderzijds neemt Pam je mee op een avontuurlijke reis door Zuid-Amerika. Die combinatie is zo fijn en mooi in balans. Het verhaal is filmisch opgeschreven. Tijdens het lezen verbaas je je er regelmatig over dat al deze belevenissen écht zijn gebeurd. Dit is een boek waar je andere mensen over gaat vertellen. We kennen allemaal het fenomeen scammers, maar door dit boek krijg je een beeld van hoe geraffineerd ze te werk gaan en óók hoe sterk je in je schoenen moet staan om weerstand te bieden. Een absolute aanrader.

Sanne Visch, redacteur

Het Zuid-amerikaanse reisverhaal van Elly kende ik al omdat ik haar blog, dat zij tijdens de reis bijna dagelijks bijwerkte, destijds volgde. Dat alleen was al informatief, onderhoudend en soms spannend. Het verhaal van scammer George, daar kreeg ik toen maar een beetje van mee. Na het lezen van het hele verhaal -wat ik overigens een hele eer vond!- besefte ik hoe spannend het ook voor haarzelf moet zijn geweest bij tijd en wijle. Het is een pakkende thriller die moeilijk weg te leggen is want je wilt weten hoe het verder gaat! Ik heb ervan genoten!

Hanneke Neeleman, proeflezer

Aan mij was de eervolle taak om als eerste de tekst te lezen en te controleren. Na elke set van vier hoofdstukken keek ik ongeduldig uit naar het vervolg van dit heerlijk geschreven verhaal. Autobiografie, reizen, cultuur, spanning, erotiek, bizarre situaties en een affaire met een scammer. Dit allemaal in één boek, wat wil de lezer nog meer?

Lindy van Riel: redacteur

Tijdens het lezen raakte ik meer en meer onder de indruk van hoofdpersoon Pam. Wat een geweldig mens. Een spannend boek, dat je ook nog eens meeneemt naar exotische plaatsen

Astrid Habraken, proeflezer

Een reisverhaal met vele onverwachte leuke, spannende en gevaarlijke gebeurtenissen, waarbij de internetscammer als een dikke rode draad doorheen loopt. Het is een boek dat je niet weg wilt leggen voordat je weet hoe het afloopt en dat is pas op de laatste pagina.

Woudi Raap, proeflezer

Psychologische thrillers zijn steengoed of niet te pruimen, niets ertussenin,’ zegt hoofdpersoon Pam in “Hello Honey”, terwijl ze met haar luisterboek in een hangmat stapt. Nou, dan behoort “Hello Honey’” zeker tot die eerste categorie thrillers. Daar zijn drie redenen voor: het aansprekende onderwerp scamming (dating met oplichting), de filmische schrijfstijl en het spannende reisverhaal op de achtergrond. 

Nieuwsfeiten over scamming had ik al wel opgemerkt, maar in dit boek laat Elly van Driel je haar eigen avontuur werkelijk beleven. Loopt Pam in de val of weet ze terug te slaan? Openhartig, nuchter en met een vleugje humor neemt de auteur je mee in haar affaire. Geleidelijk ontdek je hoe geslepen scammers en de FBI te werk gaan. Ondertussen reis je door de onherbergzame, kleurrijke landschappen van Zuid-Amerika en kun je niet meer stoppen met lezen. 

Marjon Guljé schrijfcoach en redacteur