De foto heb ik gemaakt in het Parque del Amor in Lima. Spreekt mij aan omdat het beelden bij me oproept van verre reizen, mooie stranden, ondergaande zon en vooral de liefde.

Vanaf het moment dat ik het me kan herinneren heb ik een grote belangstelling voor reizen gehad. Niet dat ik toen in de gelegenheid was maar de drang om de wereld in te trekken was er wel degelijk. Ieder dubbeltje (letterlijk en figuurlijk) werd gespaard om mijn droom te verwezenlijken. Zodra het dan ook kon ben ik gaan reizen. Gelukkig hield mijn man er ook van en nadat hij aan zijn laatste reis was begonnen ben ik blijven doen wat ik graag wil: reizen.

In je uppie op stap

Veel mensen vinden het maar niets om alleen met vakantie te gaan. Het heeft voor- en nadelen. Je kunt altijd datgene doen wat jij leuk vindt. Je mist echter wel het samen genieten en napraten over bepaalde gebeurtenissen. Ik probeer er altijd maar het beste van te maken en dat lukt me uitstekend. De opmerking dat het reizen voor een vrouw alleen in verre landen erg gevaarlijk is, is nonsens. In geciviliseerde landen bezoek ik ook bepaalde wijken niet omdat ik weet dat ik daar ellende kan verwachten. Gewoon je gezond verstand gebruiken en dan heb je (bijna) nergens last van.

Diverse reizen

Vanaf nu komen uiteraard de belevenissen van mijn geplande vakanties in mijn blog te staan. Ik zal echter ook nog een paar andere reizen met leuke ervaringen hier aan toevoegen. Door hieronder op het land te klikken ga je direct naar het blog over dat land.
Daarbij denk ik dan aan:

Zuid-Afrika

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ik veel eerder deze reis zou gaan maken maar helaas gooide Covid-19 roet in het eten. Gelukkig kwam van uitstel geen afstel en in de herfst van 2022 was het dan zover.

Caribbean Cruise

Drie jaar nadat Lindy en ik naar Noord-Zweden zijn geweest voor een sledehondentocht zijn we deze keer gaan cruisen in de Caribbean. Begonnen in Miami en vervolgens naar de Bahama’s, Dominicaanse Republiek, Jamaica, de Kaaimaneilanden, Honduras, Mexico en weer terug naar Fort Lauderdale. We zijn van 20 februari tot en met 7 maart 2020 en route!. Onze wetenswaardigheden zijn hier te lezen.

Canada

Deze reis samen met Amber gemaakt. We zijn speciaal vertrokken op 7 oktober 2019 omdat de KLM toen 100 jaar bestond. Een rondreis gemaakt en als hoogtepunt in Noord-Canada naar de ijsberen geweest. Hier zijn onze ervaringen te bekijken.

Marokko

Juli 2019 met Camemi 13 dagen door Marokko getrokken. Een schitterend land met vriendelijke mensen. We hebben een totaal ander beeld gekregen van de Marokkanen. Hier kun je onze belevenissen volgen.

Bootreisje op Canal du Midi met als eregast Murphy

Met drie vrienden eind april 2019 in Zuid-Frankrijk een boottochtje gepland op Canal du Midi maar dat liep even anders. Het werd een reis waar je bijna een trauma van zou krijgen.

New York

Deze trip was speciaal gepland om de expositie ‘A crack in everything’ over het leven van Leonard Cohen te gaan bezoeken. Daarnaast ook nog andere leuke plaatsen bezocht. De opening was op 12 april 2019.

Groenland

De Aurora Borealis (Noorderlicht) opzoeken samen met Amber hebben we gedaan in maart 2019. Het was koud!!!! Het is hier te volgen

Cyprus

In november 2018 samen met Amber voor een wellnessweek naar Cyprus geweest. We hebben ons heerlijke laten verwennen met heel veel massages.

Zuid-Amerika

Voorjaar 2018. Gestart samen met Amber in Argentinië. De vlucht naar Buenos Aires was al zo geweldig dat de vakantie niet meer stuk kon. Bonuszoon Léon was de captain op de 777 en ja, dan mag je natuurlijk ook in de cockpit. Na twee weken alleen verder getrokken naar Paraquay, Uruguay, het n-westen van Argentinië maar dan nu alleen, Chili, Paaseiland, Peru, Ecuador, Galapagos eilanden en Colombia

Corsica

September 2017. Met vriendin Alexandra een weekje Corsica. Het hoogtepunt was zonder meer het tandem-parachute springen.

China

Voorjaar 2017. Alleen door China getrokken en werkelijk het hele land doorkruist. Een geweldige ervaring en zou het nog wel eens over willen doen. Vooral het platteland was heel bijzonder.

Zweden

Maart 2017. Samen met Lindy een weekje naar Noord-Zweden geweest en bij Jet-Sleddogs met sledehonden tochten gemaakt. Met sneeuwscooter over bevroren meren gereden. Gaten gemaakt in het ijs om vis te kunnen vangen, om maar eens een paar dingen op te noemen. Was echt apart en de eigenaars hebben er alles aan gedaan om ook Lindy, die in een rolstoel zit, een onvergetelijke week te bezorgen.

Zuid-Afrika

In 2016. Samen met kleindochter van 16 daar bijna een maand rondgetrokken. Geweldig ! Van alles gedaan: abseilen van de Tafelberg, naar haaien gedoken, op Safari in het National Kruger Park en nog heel veel meer.