Op naar de Galapagos ! In mijn top 3 stonden: Iguazu, Machu Picchi en de Galapagos. De eerste 2 waren geweldig, Iguazu ook omdat Amber daar bij was, en hier heb ik ook grote verwachtingen van.

Maar om van hotel naar hotel te komen is nog niet zo’n eenvoudige klus. Om 8 uur werd ik opgehaald en naar het vliegveld gebracht dus ik naar de incheckbalie. Dat dacht je. Eerst moet je bagage door de scan en als dat is gebeurd krijg je daar een sticker van goedkeuring op. Dan naar de incheckbalie. Bagage wordt ingenomen maar dan moet je nog een formulier gaan halen om op het eiland te komen. Dus volgende rij. Transit Control Card kopen voor $ 20. Terug naar dezelfde incheckbalie want daar ligt je instapkaart. Daarna handbagage weer door de scan en ja hoor dan mag je verder. Had een upgrade genomen dus zat lekker ruim. Toen ik uitstapte, voor mijn gevoel aan de andere kant van het vliegveld, zag ik tot mijn verbazing iemand onder aan de trap van het vliegtuig staan met een bordje met mijn naam erop. Dus maar naar de goede man toegelopen die zich gelijk over mijn handbagage ontfermde. Na de nodige formaliteiten en een verplicht ticket voor toegang Galapagos National Park te hebben gekocht (het hele gebied is National Park) à raison van $ 100 betaald te hebben en mijn koffer te hebben gehaald met zijn allen in de bus. Een gammel ding die in Europa zo van de weg zou zijn gehaald. We stoppen bij een veerdienst en steken over naar het volgende eiland. De boot heeft een fluistermotor. Iedereen is een beetje stil en zit om zich heen te kijken en de enorme grote vogels die met ons meevliegen te bewonderen. Als we van de boot zijn wijst mijn mannetje dat ik in de schaduw moet blijven staan en dat hij zo terugkomt. Dat doet hij ook met een levensgrote pick-up. Onderweg, na een halfuurtje rijden, belt hij en ik hoor hem doorgeven dat ik 2 grote koffers bij me heb en dat we er over een kwartier zijn. Mijn Spaans gaat vooruit ! We komen weer bij een haven en hij brengt me naar een boot waar ik de enige passagier ben. Als ik een live-opname aan het maken ben wijst de schipper me op een pelikaan. Die hebben we dus in ieder geval gezien. We varen naar mijn hotel en daar staat weer een ander mannetje te wachten om met mijn bagage te gaan sjouwen. Krijg een schitterende kamer met oceaanzicht. Hier hou ik het wel een paar dagen uit. Maar eerst een hapje eten en daarna ben ik aan het zwembad gaan liggen. Morgen een grote excursie dus nu maar even relaxen.

Author

Van jongs af aan heeft reizen me gefascineerd. Was toen niet in de gelegenheid om dat te verwezenlijken maar haal nu dubbel en dwars de achterstand in. Geniet met volle teugen van al die mooie plekken op deze wereld en niet te vergeten van de veelzijdigheid van zijn bewoners. Probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen want de eeuwigheid is me nooit beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *